• Trei persoane au fost ucise într-un atac terorist cu armă albă în Nisa.
  • Potrivit Daily Mail, două dintre victime au fost decapitate.
  • Primarul din Nisa, Christian Estrosi, spune că o persoană a fost arestată.
  • Ministrul francez de interne face apel ca oamenii să evite centrul orașului.

Francezii trăiesc din nou drama atacului terorist, la doar două săptămâni după decapitarea profesorului Samuel Paty. Un atentat cu armă albă a avut loc, de data aceasta la Nisa. Trei oameni au fost uciși.

Potrivit Daily Mail, două dintre victime au fost decapitate. Totul s-a întâmplat la Notre-Damme, cea mai mare biserică romano-catolică din oraș. Slujba tocmai începuse, când atacatorul a intrat cu un cuțit. A înjunghiat mai mulți oameni. Polițiștii au înconjurat perimentrul și l-au împușcat pe bărbat.

Surse spun că acesta este internat la un spital. Președintele Emmanuel Macron a anunțat deja că merge la locul tragediei. Marcela Feraru este jurnalist în Franța și are informații proaspete de acolo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Nu se știu foarte multe lucruri despre identitatea atacatorului, pentru că nu avea niciun fel de acte asupra lui, însă polițiștii încearcă să afle dacă pot să-l identifice pe baza amprentelor. Atacatorul este în operație în acest moment. Așteptăm delcarațiile președintelui Macron, care le va face de la Nisa. Alerta de antentat e maximă de câteva săptămâni. Al-Qaida a cerut fanaticilor să atace locurile de cult în această perioadă, nu doar bisericile, ci și moscheile care au luat atitudine în favoarea libertății de exprimare. Din păcate, în acest moment, Franța este singură împotriva terorismului. Așteptăm să vedem dacă la nivel de NATO sau la nivelul aliaților Franței se întâmplă ceva”, a spus Marcela Feraru, jurnalist român în Franța.

„Ministrul de Interne francez a spus că vor mai fi atentate, dar au fost și multe atentate dejucate. Asistăm acum la uberizarea terorismului pentru că se folosesc arme albe, fiecare poate lua un cuțit de bucătărie și ataca pe cineva și acest lucru este foarte greu de trasat. Sunt peste 4.000 de persoane listate, radicalizate, este foarte dificil să-i urmărești pe toți 24 de ore din 24”, a adăugat Marcela Feraru.