Marea Britanie a ajuns la 20 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză. Cazurile de Covid sunt în scădere

Marea Britanie anunţă o victorie importantă în lupta cu virusul. Britanicii au atins pragul de 20 de milioane oameni vaccinați cu prima doză.

Premierul Boris Johnson a lăudat tot personalul implicat în campania de vaccinare. Şi ministrul Sănătăţii a ţinut să le transmită britanicilor un mesaj de mulţumire pe Twitter.

„Vreau să mulţumesc fiecărei persoane care s-a prezentat pentru face vaccinul, pentru că ştim cu o încredere din ce în ce mai mare că vaccinul te protejează, îţi protejează comunitatea şi, de asemenea, este calea de ieşire din această situaţie pentru noi toţi”, a declarat Matt Hancock.

Pentru a grăbi procesul de vaccinare, britanicii au folosit locuri inedite ca centre de vaccinare. Printre ele se numără și Catedrala Salisbury.

Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mic număr de cazuri noi din ultimele 5 luni. Cazurile sunt în scădere cu 21,2% faţă de săptămâna precedentă, iar decesele cu 33,5%. Motive de îngrijorare, însă, încă există. O nouă tulpină identificată pentru prima dată în Brazilia a fost deja întâlnită la şase cazuri de infectare din Marea Britanie.