• Marea Britanie începe astăzi vaccinarea împotriva COVID-19.
  • Va fi cea mai mare campanie de vaccinare din istoria țării.
  • Inițial vor fi disponibile 800.000 de doze, pentru persoanele de peste 80 de ani.

Marea Britanie devine prima țară occidentală care începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19. Guvernul condus de Boris Johnson este încrezător că totul este pregătit.

Vaccinul Pfizer folosit acum are cerințe speciale: trebuie ținut la minus 70 de grade și dezghețarea durează câteva ore.

Ministrul britanic al Sănătății a spus că astăzi este Ziua V – V de la vaccin, dar te duce cu gândul și la V de la victorie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății: „Este începutul sfârșitului acestei pandemii. Ziua V este un moment important deoarece începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Credem că de la primăvară vom vedea că viața va începe să se întoarcă la normal.”

În prima fază vor fi disponibile 800 de mii de doze, care vor ajunge întâi la persoanele de peste 80 de ani. Va fi cea mai mare campanie de imunizare din istoria Regatului Unit. Chiar dacă tot ea este țara care a inventat vaccinul, acum mai bine de 200 de ani.

Simon Stevens, șeful NHS:Cred că sunt toate șansele că ne vom uita la această zi ca la un punct de cotitură decisiv în lupta împotriva coronavirusului.

Printre primii britanici care vor fi imunizați împotriva COVID este Hari Shukla. Are 87 de ani, este medic, activist pentru relații interetnice și bunic pentru nouă nepoți.

Hari Shukla, medic din Newcastle: „Este o mare ușurare deoarece nu este o criză obișnuită și suntem foarte, foarte îngrijorați că nu știm de ce întâmplă. Să sperăm că lucrurile vor reveni la normal.”