• Marea Britanie începe testarea clinică pentru a treia doză
  • La studiu vor participa 3.000 de persoane vaccinate la începutul anului
  • Nivelul de anticorpi va fi măsurat la o lună, șase și 12 luni de la doza trei

Primul studiu oficial despre eficacitatea și efectele pe care le-ar putea avea a treia doză de vaccin va fi realizat în Marea Britanie. În acest studiu vor fi incluși cei care au primit prima doză de vaccin în decembrie 2020, respectiv ianuarie 2021.

Studiu pentru a treia doză va începe în iunie și va cuprinde 3.000 de persoane de toate vârstele. Autoritățile britanice vor să vadă dacă mai este nevoie de o altă doză de rapel și pentru care dintre vaccinurile folosite în acest moment.
La studiu vor fi folosite aceleași seruri care au fost folosite și pentru imunizare cu primele 2 doze.

Chiar dacă nu se folosesc varintele îmbunătățite ale serurilor, specialiștii spun că nivelul ridicat de anticorpi generat de a treia doză va proteja organismul și împotriva noilor tulpini. Ei nu se așteaptă ca vreun vaccin să fie dăunător, dar vor să analizeze reacțiile adverse și intensitatea lor după a treia doză.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Cei vaccinați vor ține un jurnal în care să consemneze toate reacțiile adverse pe care le au în urma vaccinării. După administrarea dozei 3, li se va măsura nivelul de anticorpi la distanță de o lună o lună, trei și 12 luni. Ne putem aștepta ca ulterior să fie introduse și variantele îmbunătățite ale serurilor.

Moderna testează deja un ser împotriva noilor tulpini, iar CEO-ul Pfizer și doctorul american Anthony Fauci au suținut că este nevoie de o a treia doză a vaccinului Pfizer la un interval de 8-12 luni de la imunizarea completă. Îți mai spun că în acest studiu, guvernul britanic va investi 19,3 milioane de lire sterline.