• Statul major ucrainean a mai spus că atacurile rusești au fost zădărnicite în satele Vasyukivka, Orikhovo-Vasylivka, Dubovo-Vasylivka și Hryhorivka, toate situate la nord de centrul orașului Bahmut.
  • Rusia spune că Bahmut ar fi o piatră de hotar pentru finalizarea cuceririi regiunii industriale Donbas, unul dintre cele mai importante obiective ale Moscovei.
  • Zelenski, care a descris Bahmut ca fiind o fortăreață, a mulțumit sâmbătă apărătorilor din oraș într-un mesaj video, dar nu a oferit detalii despre lupte.

Forțele ucrainene care apără Bahmut se confruntă cu o presiune din ce în ce mai puternică din partea forțelor rusești, au declarat sâmbătă serviciile de informații militare britanice, lupte intense având loc în interiorul și în jurul orașului din estul țării.

Ucraina consolidează zona cu unități de elită, în timp ce armata regulată rusă și forțele grupului militar privat Wagner au făcut noi progrese în suburbiile nordice ale Bahmutului, a precizat Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic de informații. Statul major al forțelor armate ucrainene a declarat într-o postare pe Facebook sâmbătă seara târziu că trupele rusești încearcă, dar nu reușesc să încerce să înconjoare Bahmut, adăugând că apărătorii au respins numeroase atacuri în oraș și în jurul acestuia.

Bătălia durează de șapte luni. O victorie rusă în oraș, care avea o populație de aproximativ 70.000 de locuitori înainte de război și care a fost distrus în ruine în urma atacului, ar oferi Moscovei primul premiu major în cadrul unei ofensive costisitoare de iarnă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Oleh Zhdanov, un important analist ucrainean al afacerilor militare, a declarat sâmbătă târziu că nu a putut detecta niciun semn imediat că Kievul va ordona o retragere din oraș. „În acest moment, situația este mai mult sau mai puțin stabilizată. În ceea ce privește avansarea trupelor rusești, practic am oprit-o (pe aceasta)”, a declarat el într-un interviu pe YouTube.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că două poduri cheie din Bahmut au fost distruse în ultimele 36 de ore, adăugând că rutele de aprovizionare din oraș deținute de ucraineni sunt din ce în ce mai limitate.