• Aproape 146.000 de persoane au murit din cauza COVID în Regatul Unit.
  • Certificatele verzi ar putea fi impuse și pentru localurile mari.

Reuters anunță că Marea Britanie ar putea pune în aplicare măsuri mai stricte privind COVID-19, inclusiv îndemnul pentru angajați de a lucra de acasă, încă de joi, în încercarea de a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Lira sterlină a scăzut, iar investitorii și-au redus pariurile privind o majorare a ratei dobânzii Băncii Angliei săptămâna viitoare, în timp ce rapoartele au afirmat că Boris Johnson ar putea anunța încă de miercuri noul Plan B. Noile măsuri ar putea include și certificatele COVID pentru localurile mari. Jessica Elgot, corespondentul politic șef al The Guardian, a declarat: „O sursă îmi spune că noile reguli COVID sunt iminente, o versiune a Planului B chiar de mâine”.

Johnson s-a confruntat cu o reacție negativă după ce a apărut un videoclip care arată personalul său râzând și glumind la o adunare în Downing Street în timpul lockdown-ului de Crăciun anul trecut, când astfel de festivități au fost interzise. Johnson și miniștrii săi au negat în mod repetat că au fost încălcate regulile la sfârșitul anului 2020.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La momentul reuniunii de pe Downing Street, zeci de milioane de oameni din Marea Britanie nu au avut voie să se întâlnească cu familia și prietenii apropiați pentru o sărbătoare tradițională de Crăciun – sau chiar să-și ia rămas bun de la rudele aflate pe moarte.