• Marea Britanie minimalizează legătura cu Brexit în disputa privind tarifele vamale americane pentru oțel.
  • Producătorii de oțel din Marea Britanie, lăsați în urmă în timp ce SUA încheie războiul comercial.

Potrivit BBC, secretarul pentru comerț internațional, Anne-Marie Trevelyan, a avertizat Statele Unite ale Americii că Regatul Unit ar putea intensifica măsurile în cazul în care tarifele aplicate exporturilor de oțel britanic nu vor fi ridicate în curând. Aceasta s-a aflat în SUA pentru discuții cu secretarul pentru comerț, Gina Raimondo.

La întoarcere, aceasta a declarat că a avut o conversație foarte sinceră. „Am fost foarte clară că presiunile la care suntem supuși pentru a folosi măsuri compensatorii dacă nu putem rezolva problema devin tot mai acute”, a spus ea. Companiile britanice vor fi dezavantajate din punct de vedere competitiv în comparație cu companiile cu sediul în UE.

„Sunt foarte dornică să rezolvăm această problemă cu cel mai apropiat aliat al nostru din SUA printr-o eliminare pozitivă a tarifelor”, a declarat dna Trevelyan. Ea a a spus că rezolvarea disputei ar fi în beneficiul lucrătorilor și al întreprinderilor de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Tarifele din epoca Trump de 25% la exporturile de oțel (și de 10% la exporturile de aluminiu) au fost impuse când Regatul Unit făcea parte din Uniunea Europeană. În prezent, UE și SUA au încheiat un acord prin care acestea vor fi ridicate de la 1 ianuarie, dar tarifele impuse producătorilor britanici rămân.

Întrebată de ce nu s-au purtat discuții suplimentare cu SUA înainte de 1 ianuarie, Trevelyan a declarat că SUA au ales să discute mai întâi cu UE, deoarece este un partener comercial mai important.