• Prim ministrul britanic, Keir Starmer, își dorește o reapropiere după un Brexit ratat.
  • Domeniile pe care merge sunt apărare, securitate, comerț și economie.
  • Primul summit cu peședinții instituțiilor Uniunii Europene are loc la Londra pe 19 mai.

Prim-ministrul britanic solicită o „relație mai strânsă” cu Uniunea Europeană. Intervievat de cotidianul britanic The Guardian, Keir Starmer apără o abordare „pragmatică” față de UE și solicită o „relație mai strânsă” cu aceasta în domeniul apărării, securității, comerțului și economiei.

Cum se poate apropia Marea Brutanie de Europa?

Prim-ministrul britanic Keir Starmer pledează pentru o abordare „pragmatică” a relațiilor post-Brexit cu Uniunea Europeană într-un interviu publicat în Guardian. „Sunt ambițios în ceea ce privește ceea ce putem realiza”, a declarat Keir Starmer în interviu, adăugând că își dorește o „relație mai strânsă” cu UE în domeniul apărării, securității, comerțului și economiei.

Cu toate acestea, el spune că guvernul său adoptă o abordare „pragmatică” față de negocierile în curs cu Bruxelles-ul, inclusiv insinuând că Regatul Unit ar fi dispus să accepte cererea UE pentru un program de mobilitate pentru tineri, în ciuda presiunilor interne de a reduce imigrația. În mod similar, el sugerează că Regatul Unit și-ar putea alinia standardele alimentare cu cele ale UE pentru a facilita comerțul.

Recomandări

SUA ATACĂ IRANUL
CUM E ECONOMIA DUPĂ ATAC
CE URMEAZĂ PT. IRAN
STARMER AVERTIZEAZĂ
CHINA ACUZĂ SUA
LIBER LA HARVARD

Există noi forme de cooperare între Marea Britanie și Bruxelles?

Liderul britanic îi va găzdui pe președințîi instituțiilor Uniunii Europene la Londra pe 19 mai, pentru primul summit bilateral de acest tip de la părăsirea Regatului Unit din blocul comunitar, la 31 ianuarie 2020. Însă, potrivit ziarului Guardian, criticile la adresa recentului acord comercial încheiat cu India și recentul progres al partidului anti-imigrație și pro-Brexit în alegerile locale ar putea împinge guvernul britanic să fie precaut în apropierea să de Uniunea Europeană.

Totuși, sondajele de opinie arata că o majoritate a britanicilor regreta părăsirea UE și și-ar dori să revină. Nu este încă pe ordinea de zi.