• Cinci cazuri cu un tip rar de cheag de sânge în rândul beneficiarilor vaccinului AstraZeneca din Marea Britanie.
  • Marea Britanie a administrat 11 milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca.
  • EMA investighează rapoartele a 30 de cazuri de tulburări neobișnuite ale sângelui din 5 milioane de persoane care au primit vaccinul AstraZeneca în UE.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie susține că au existat cinci cazuri cu un tip rar de cheag de sânge, în rândul beneficiarilor vaccinului AstraZeneca, transmite Reuters.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor din UK susține că dovezile nu sugerează că vaccinul AstraZeneca provoacă cheaguri de sânge, dar, cu toate astea, investighează un tip foarte rar de cheaguri de sânge în venele cerebrale, relatează Reuters. Astfel, Marea Britanie analizează cinci astfel de cazuri, dar agenția de reglementare spune că beneficiile depășesc posibilele riscuri.

”Dovezile disponibile nu sugerează că cheagurile de sânge din vene (tromboembolism venos) sunt cauzate de vaccinul COVID-19 AstraZeneca”, a spus MHRA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Marea Britanie a administrat 11 milioane de doze de vaccin AstraZeneca

„Având în vedere rata extrem de rară de apariție a acestor evenimente, beneficiile vaccinului AstraZeneca COVID, cu cele mai recente date sugerând o reducere cu 80% a spitalizării și decesului din cauza bolii COVID, depășesc cu mult posibilele riscuri ale vaccinului în grupurile de risc în prezent vizat în Marea Britanie”, a declarat MHRA.

EMA investighează rapoartele a 30 de cazuri de tulburări neobișnuite ale sângelui din 5 milioane de persoane care au primit vaccinul AstraZeneca în UE.

Accentul principal și preocuparea EMA este asupra cazurilor de cheaguri de sânge în creier, o afecțiune rară dificil de tratat numită tromboză venoasă cerebrală (TVC).