• De la 1 ianuarie, cetăţenii UE au fost adăugaţi pe lista guvernului de întoarceri voluntare
  • Oamenii care lucrează pentru a ajuta cetăţenii UE vulnerabili din Marea Britanie au declarat că măsura contrazice afirmaţia guvernului
  • Ştirea a venit după ce Consiliul Mixt pentru Bunăstarea Imigranţilor (JCWI) a avertizat că mii de angajaţi europeni riscă să-şi piardă dreptul legal de a rămâne în Marea Britanie

Cetăţenilor UE li se vor oferi stimulente financiare pentru a părăsi Marea Britanie, relatează The Guardian.

De la 1 ianuarie, cetăţenii UE au fost adăugaţi pe lista guvernului de întoarceri voluntare, adică li se poate oferi sprijin financiar pentru a se întoarce în ţara lor de origine. Plăţile pot include zboruri şi până la 2.000 de lire sterline. Planul este conceput pentru a ajuta unii migranţi din Marea Britanie să plece voluntar.

Oamenii care lucrează pentru a ajuta cetăţenii UE vulnerabili din Marea Britanie au declarat că măsura contrazice afirmaţia guvernului. Termenul limită pentru europenii care locuiesc în Marea Britanie de aplicare pentru schema de decontare UE este 30 iunie.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ştirea a venit după ce Consiliul Mixt pentru Bunăstarea Imigranţilor (JCWI) a avertizat că mii de angajaţi europeni riscă să-şi piardă dreptul legal de a rămâne în Marea Britanie.

Raportul întocmit solicită ridicarea imediată a termenului limită pentru depunerea cererii, pentru ca cetăţenilor europeni să li se acorde automat statutul de rezident şi să înceteze politicile de „mediu ostil”.

Ministrul imigraţiei, Kevin Foster, a declarat că raportul JCWI a prezentat „o imagine incredibil de înşelătoare a schemei de soluţionare a UE”, întrucât se bazează pe „un mic sondaj efectuat pe mai puţin de 300 de persoane, în urmă cu un an”.

„De atunci, milioane de cereri au fost primite. Am avut aproape 4,9 de milioane de cereri. Au mai rămas mai puţin de şase luni până la termenul limită şi i-aş încuraja pe toţi cei eligibili să aplice pentru a-şi asigura drepturile în conformitate cu legislaţia britanică. Finanţăm 72 de organizaţii din Marea Britanie pentru a ne asigura că nimeni nu rămâne în urmă”, a declarat Kevin Foster.