• Crescătorilor de păsări din Marea Britanie li s-a ordonat să respecte reguli stricte, în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav focar de gripă aviară înregistrat vreodată.
  • Mai mult de trei milioane de animale au fost deja sacrificate din cauza bolii și se crede că sute de mii de păsări sălbatice au murit.
  • Dar specialiștii guvernamentali spun că riscul pentru sănătatea publică din cauza gripei aviare este foarte scăzut.

Crescătorilor de păsări din Marea Britanie li s-a ordonat să respecte reguli stricte, în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav focar de gripă aviară înregistrat vreodată.

Guvernul a anunțat introducerea unei zone naționale de prevenire a gripei aviare (AIPZ), noile reguli intrând în vigoare astăzi la prânz și impunând tuturor crescătorilor de păsări să urmeze măsuri stricte de biosecuritate pentru a-și proteja efectivele de amenințarea gripei aviare”, relatează The Independent.

Măsurile includ: ținerea păsărilor libere în zone împrejmuite, dezinfectarea încălțămintei și păstrarea zonelor în care trăiesc păsările curate și ordonate, reducerea la minimum a deplasării în interiorul și în afara incintelor pentru păsări, păstrarea rațelor și gâștelor domestice separate de alte păsări de curte, hrănirea și adăparea păsărilor în spații închise pentru a îndepărta păsările sălbatice.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Mai mult de trei milioane de animale au fost deja sacrificate din cauza bolii și se crede că sute de mii de păsări sălbatice au murit. A existat, de asemenea, un impact asupra păsărilor marine. Guvernul a declarat: Implementarea celor mai înalte niveluri de măsuri de biosecuritate în ferme este cel mai eficient mod de a reduce riscul de răspândire a bolii în cadrul turmelor.”

Aproape 200 de cazuri de gripă aviară au fost confirmate în întreaga țară în cursul anului trecut, dintre care peste 30 au apărut în această lună. Estul Angliei, o regiune renumită pentru creșterea păsărilor de curte, a fost grav afectată, dar au fost înregistrate focare și în alte părți ale țării, inclusiv în sud-vestul Angliei.

Guvernul a declarat: Gripa aviară circulă în mod natural la păsările sălbatice, iar atunci când acestea migrează în Regatul Unit din Europa continentală în timpul iernii, pot răspândi boala la păsările de curte și la alte păsări captive.

Menținerea unei biosecurități stricte este cea mai eficientă metodă de protecție a păsărilor împotriva virusului.” Anunțul AIPZ național vine în urma ridicării nivelului de risc pentru gripa aviară la păsările sălbatice de la mediu la ridicat.

Dar specialiștii guvernamentali spun că riscul pentru sănătatea publică din cauza gripei aviare este foarte scăzut, iar păsările de curte și ouăle gătite corespunzător rămân sigure pentru consum.