• Primul deces Omicron din lume a fost raportat în Marea Britanie.
  • 40% din noile cazuri înregistrate în Londra sunt cauzate de Omicron.

Mii de oameni au stat la coadă în Marea Britanie pentru a se vaccina cu a treia doză împotriva COVID-19. Asta după ce premirul britanic, Boris Johnson, a îndemnat populația să se imunizeze și primul deces din cauza OMICRON a fost confirmat.

„Putem vedea o creștere a cazurilor de Omicron acum, în Londra și în alte părți ale țării. Aici, în Capitală, probabil că reprezintă aproximativ 40%. Până mâine, va fi majoritatea cazurilor și va crește tot timpul. Și, din păcate, da, Omicron produce spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient a murit de la Omicron”, a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii. 40% din numărul de infectări din Londra pot fi puse pe seama noii tulpini.

„Ceea ce știm acum despre Omicron este că, în primul rând, se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce noi n-am mai văzut până acum. Se dublează infecțiile la fiecare două-trei zile. Și asta înseamnă că ne confruntăm cu un val mare de infectări. Suntem din nou într-o cursă între vaccin și virus. Ce s-a întâmplat în Marea Britanie este că am atins 770.000 de vaccinări, acesta este cel mai mare într-o singură zi în Anglia până acum”, transmite Sajid Javid, secretar de stat în Ministerul Sănătății al Marii Britanii.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII