• Boris Johnson a anuțat că Marea Britanie intră în carantină timp de o lună
  • Vor rămâne deschise doar magazine care vând produse esențiale și școlile
  • Premierul a amânat decizia lockdown-ului de frica pagubelor economice pe care le va produce

UPDATE 21:10

După mai bine de trei ore întârziere, premierul Boris Johnson a susținut o conferință de presă în care a declarat că Marea Britanie intră în carantină generală pentru o lună.

„Trebuie să rămâneți în casă, puteți să părăsiți locuința doar pentru anumite motive specifice, cum ar fi deplasări la locul de muncă sau la școală.

Mă tem că magazinele non-esențiale, locurile de agrement și distracție vor fi închise. Magazinele esențiale vor rămâne deschise.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Pub-urile, barurile și restaurantele trebuie să se închidă, exceptând serviciile de takeaway și livrare”, a spus Boris Johnson.

„Crăciunul va fi diferit anul acesta, poate foarte diferit, dar cred sincer că dacă luăm acțiuni ferme, putem permite familiilor să fie împreună”, a adăugat premierul Marii Britanii.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Boris Johnson ar urma să anunțe săptămâna viitoare un lockdown național, după ce consilierii săi științifici i-au spus că aceasta este singura modalitate de a salva Crăciunul, transmit jurnaliștii de la Daily Mail.

Oamenii de știință din comitetul britanic au prezentat ieri rapoarte ce conțin cifre sumbre și care arată că infecția cu coronavirus se răspândește „semnificativ” mai repede decât se prefigura.

Aseară, o sursă a cabinetului Johnson a spus pentru Daily Mail că premierul britanic va anunța săptămâna viitoare că UK intră în lockdown.

Restricțiile ar urma să fie impuse începând miercuri și ar putea dura până la 1 decembrie.

Este de așteptat ca pub-urile și restaurantele să fie închise săptămâni întregi, ceea ce va provoca pierderi suplimentare industriei HoReCa. Școlile ar urma să rămână deschise.

O altă sursă a spus, pentru The Times, că magazinele neesențiale se vor închide.