• Relaţia dintre Marea Britanie şi Statele Unite are o „enormă importanţă strategică”, a afirmat premierul britanic
  • Premierul britanic a declarat că acţiunile bilaterale se vor concentra pe teme de securitate internaţională, cooperarea în cadrul NATO şi contracararea schimbărilor climatice
  • „Discuţia cu preşedintele SUA a fost extraordinară şi a durat mult”, a precizat Boris Johnson

Relaţia dintre Marea Britanie şi Statele Unite are o „enormă importanţă strategică”, a afirmat premierul britanic, Boris Johnson, după întâlnirea cu preşedintele american, Joseph Biden, liderul britanic semnalând şi intenţia soluţionării problemelor apărute după Brexit în Irlanda de Nord.

Relaţiile dintre Marea Britanie şi SUA au o „enormă importanţă strategică”, a declarat Boris Johnson.

Premierul britanic a declarat că acţiunile bilaterale se vor concentra pe teme de securitate internaţională, cooperarea în cadrul NATO şi contracararea schimbărilor climatice.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

„Discuţia cu preşedintele SUA a fost extraordinară şi a durat mult”, a precizat premierul britanic.

Boris Johnson s-a declarat favorabil, după întrevederea cu preşedintele SUA, Joseph Biden, continuării eforturilor pentru aplicarea Protocolului nord-irlandez al Acordului Brexit, pe fondul tensiunilor cu Uniunea Europeană.

„Există armonie completă asupra necesităţii de a continua eforturile pentru a găsi soluţii în scopul de a garanta susţinerea Acordului de Pace de la Belfast”, a declarat Boris Johnson, conform BBC News.

Întrebat dacă Joseph Biden l-a îndemnat să rezolve problemele apărute în Irlanda de Nord după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Boris Johnson a afirmat: „Nu, nu a cerut, dar ceea ce pot spune este că SUA, Marea Britanie şi UE au un lucru pe care vor în mod absolut să îl facă, acela de susţinere a Acordului de Pace din Vinerea Mare şi de a ne asigura că este menţinut echilibrul procesului de pace”.