• Cuvântul „femeie” nu mai era folosit în comunicarea medicală din UK.
  • 10% din adolescenții din SUA se declară non-binari.
  • Idrissa Gueye de la PSG a refuzat să susțină lupta contra homofobiei.

Măcar la doctor, fetițele rămân la fetițe și băiețeii la băieței. Altfel, separararea genurilor, așa cum ai învățat-o când erai mic, este deja un lucru incorect politic uneori.

Atât de incorect, încât sistemul public din Sănătate din Marea Britanie exclusese din comunicare, din recomandările și ghidurile online referirile la gen.

O anchetă jurnalistică a arătat că nu mai apărea cuvântul femeie nici măcar în recomandările pentru menopauză sau cancer de uter, iar termenul de alăptare la sân dispăruse din ghidurile pentru noile mame.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Materialul a făcut vâlvă, iar ministrul Sănătății de la Londra a anunțat că se va renunța la comunicarea de gen neutru în chestiunile medicale.

Aproape 10% dintre adolescenții din Statele Unite se declară non-binari. Mama Lisei, o adolescentă de 15 ani care vrea să se declare băiat, spune că majoritatea adolescenților non-binari sunt fete, care vor să fie băieți.

Iar unul dintre motive ar putea fi că presiunea să fie perfecte pe care fetele o resimt din social media le împinge să-și respingă identitatea de gen.