• Persoanele din SUA și UE pot merge în UK fără să se autoizoleze, timp de 10 zile.
  • John Holland, director aeroport: Cu siguranță va crește numărul de pasageri.
  • Aproximativ 73% dintre adulții din Marea Britanie s-au vaccinat complet.

Marea Britanie și-a deschis granițele pentru călătorii complet vaccinați din SUA și Uniunea Europeană. Persoanele pot merge în destinațiile de pe „amber list” fără să se autoizoleze, timp de 10 zile. În aeroportul Gatwick, pasagerii au fost bucuroși că au putut intra în Marea Britanie fără restricții severe.

Charlotte Boivin, pasageră din Amsterdam: „În cele din urmă, restricțiile sunt deschise, așa că pot veni și este mai puțin complicat. Trebuie doar să fac un test în a doua zi și să fiu complet vaccinată. Mă duc să vizitez un prieten, așa că pot vedea oameni pe care nu i-am mai văzut de mult timp. Așa că sunt foarte entuziasmată”

Directorul aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye, este și el încântat de relaxarea restricțiilor de călătorie din UK.
El îndeamnă oamenii să se vaccineze. În Marea Britanie, aproape 89% dintre adulții au primit cel puțin o doză de vaccin și 73% au fost vaccinați complet.

John Holland-Kaye, directorul aeroportului Heatrow: „Sunt în zona sosiri din terminalul 5, este ca o scenă de la deschiderea „Love Actually”, cu familii reunite, care au fost ținute în afară în ultimele 18 luni. Vom vedea cu siguranță o creștere constantă a numărului de pasageri ca urmare a relaxărilor. Și ar trebui, ca țară, să mergem mai departe, arătând că există un divident vaccinal pentru alte țări din întreaga lume. Dacă obțineți niveluri ridicate de vaccinare, puteți începe să vă readuceți viețile la normal”

Companiile aeriene britanice, dar și agențiile de turism se așteaptă la o creștere bruscă a călătoriilor din această vară, după ce pandemia a redus profiturile.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE