• Marea Britanie va anunța controale sporite la frontiere, pentru a putea monitoriza fluxul apariției noilor variante de virus
  • Și Germania va anunța controale mai stricte la frontieră
  • Angela Merkel, a spus că trebuie restricționate călătoriile aeriene: „în măsura în care pur și simplu nu mai poți ajunge nicăieri

Marea Britanie va anunța controale mai severe la frontieră pentru a opri noile variante ale virusului să pătrundă în țară, a declarat premierul Boris Johnson.

Totodată, se așteaptă ca cei care vin în Marea Britanie, din țări cu risc ridicat, să fie redirecționați în hoteluri de carantină, puse la dispozițe de Guvern. Printre țările aflate pe lista autorităților se află țări precum Brazilia și Africa de Sud, acolo unde au apărut noi tulpini ale coronavirusului.

Ministrul de interne va stabili mai târziu astăzi […] măsuri și mai dure pentru acele țări de pe lista roșie, care sunt deosebit de preocupate de noile variante ale virusului„, a declarat Johnson parlamentului.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Măsura vine în contextul în care numărul deceselor cauzate de COVID-19, în Marea Britanie, a depășit 100.000, fiind totodată și primul stat european care a atins această cifră.

Controale sporite la granițe și în Germania

În același timp și Germania va anunța controale mai stricte la frontieră. Măsurile vin pe fondul avertismentelor epidemiologilor care menționează că acțiunea este vitală pentru a controla răspândirea în țară a variantelor mai contagioase de coronavirus.

Cancelarul German, Angela Merkel, a spus într-o întâlnire a colegilor de partid că, în special, călătoriile aeriene trebuie restricționate „în măsura în care pur și simplu nu mai poți ajunge nicăieri”.

Ministrul de interne Horst Seehofer a declarat într-un interviu acordat tabloidului Bild că pericolul reprezentat de mutații, în special B117, care a fost detectat pentru prima dată în Marea Britanie, „necesita măsuri dramatice”.

Amenințarea reprezentată de mutațiile coronavirusului ne solicită să examinăm și măsurile mai drastice și să le discutăm, inclusiv controale mult mai amănunțite la frontiere, în special în acele zone care se învecinează cu zonele cu risc ridicat, precum și reducerea călătoriilor aeriene către Germania, la fel cum face Israelul chiar acum, pentru a preveni introducerea în țară a mutațiilor virusului.”, a declarat acesta.