• „Rusia amenința folosirea pașnică a spațiului” spune șeful Agenției Spațiale Britanice.
  • Jay Raymond, cel care conduce Forța Spațială americană spune că „Rusia a efectuat un test al unei arme spațiale anti-satelit”.
  • „Este pentru prima dată când Marea Britanie aduce acuzații Rusiei cu privire la un test de tragere a unui proiectil în spațiu”, spune corespondentul BBC.

Noi confruntări în spațiu. Statele Unite și Marea Britanie acuză Rusia că ar fi lansat în spațiu un proiectil cu caracteristicile unei arme, scrie BBC.

Într-o declarație, șeful Agenției Spațiale Britanice a declarat: „Suntem preocupați de modul în care Rusia testează unul dintre sateliții săi prin lansarea unui proiectil cu caracteristicile unei arme”. Totodată, el spune că astfel de acțiuni „amenința folosirea pașnică a spațiului”

 „Solicităm Rusiei să evite orice astfel de teste. De asemenea, rugăm Rusia să continue să lucreze constructiv cu Marea Britanie și alți parteneri pentru a încuraja un comportament responsabil în spațiu”, a completat vice-mareșalul aerian Harvey Smyth.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

„Este pentru prima dată când Marea Britanie aduce acuzații Rusiei cu privire la un test de tragere a unui proiectil în spațiu”, spune corespondentul BBC.

Aceste acuzații vin la câteva zile după ce o anchetă a spus că guvernul britanic a „subestimat” amenințarea reprezentată de Rusia. Concluzia incriminatoare este cuprinsă într-un document de 50 de pagini al comisiei pentru informaţii şi securitate a Parlamentului, care a declarat că miniştrii au închis ochii în faţa acuzaţiilor de imixtiune din partea Rusiei.

Jay Raymond, cel care conduce Forța Spațială americană spune că „Rusia a efectuat un test al unei arme spațiale anti-satelit”.

„Aceasta este o dovadă suplimentară a eforturilor Rusiei de a dezvolta și testa sisteme spațiale, în concordanță cu doctrina militară publicată a Kremlinului”, adaugă el.