Marea Britanie: Suella Braverman a demisionat din funcția de ministru de interne

FOTO - Hepta
  • Suella Braverman a admis, în scrisoarea demisiei, că a încălcat regulile de securitate prin trimiterea unui document oficial din emailul privat.
  • Conform Sky News, Truss intenționează să îl numească pe fostul secretar de stat pentru Transporturi, Grant Shapps, în funcția de ministru de Interne.
  • Suella Braverman fusese numită ministru de Interne, una dintre cele mai importante funcții din guvern, în urmă cu șase săptămâni, când Liz Truss a devenit noul prim-ministru. 

Suella Braverman, ministrul britanic de Interne, a demisionat miercuri seară şi a criticat politicile premierului Liz Truss, urmând să fie înlocuită cu Grant Shapps, ceea ce marchează o nouă escaladare a crizei politice de la Londra.

Suella Braverman a admis, în scrisoarea demisiei, că a încălcat regulile de securitate prin trimiterea unui document oficial din emailul privat.

Am făcut o greşeală, îmi asum responsabilitatea, demisionez” , a anunţat Suella Braverman, citată de postul de televiziune Sky News.

Conform unor surse politice de la Londra citate de cotidianul The Guardian, premierul Liz Truss i-a cerut demisia ministrului de Interne. Noul ministru de Interne va fi Grant Shapps, fost ministru al Transporturilor. La fel ca noul ministru de Finanţe, Jeremy Hunt, Grant Shapps l-a susţinut pe Rishi Sunak, în defavoarea lui Liz Truss, în cursa electorală pentru funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru.