• 16,5 miliarde de lire sterline vor intra în domeniul militar
  • Marea Britanie are în plan şi lansarea unei rachete în spaţiu până în 2023
  • Noua măsură ar putea afecta ajutorul extern pe care îl oferă Marea Britanie

Boris Johnson va anunţa cea mai mare investiţie în domeniul apărării de la terminarea Războiului Rece, relatează Sky News. Premierul susţine că astfel Marea Britanie are şansa de a pune capăt unei „ere de retragere” cu o nouă agenţie de comandă spaţială, forţă cibernetică şi inteligenţă artificială.

16,5 miliarde de lire sterline vor fi banii investiţi timp de mai mult de patru ani în bugetul armatei. Totodată, Boris Johnson a spus că vor fi create 10.000 de locuri de muncă pe an şi Marea Britanie va demonstra unor aliaţi precum SUA că este un partener de încredere.

„Am luat această decizie pe durata pandemiei, pentru că apărarea ţării trebuie să fie pe primul loc”, a spus Johnson într-o declaraţie de presă.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Boris Johnson a mai spus că Marea Britanie va fi capabilă să lanseze prima rachetă în spaţiu până în 2022 şi totodată va fi creată o agenţie pentru inteligenţa artificială.

Prin această decizie, guvernul britanic consideră reducerea temporară a angajamentului de a cheltui 0,7% din venitul naţional pentru ajutor extern.