• Marea Britanie va fi implicată într-un război „cald sau rece” în următorii șapte ani, a avertizat secretarul Apărării, Ben Wallace.
  • Acesta a declarat că guvernul trebuie să recunoască și să se pregătească pentru un pericol iminent.
  • El a declarat pentru LBC în această dimineață că se așteaptă ca războiul din Ucraina să fie încă în desfășurare anul viitor pe vremea aceasta.

Marea Britanie va fi implicată într-un război „cald sau rece” în următorii șapte ani, a avertizat secretarul Apărării, Ben Wallace. Membrul cabinetului a lansat un avertisment amenințător, declarând: „Războiul se apropie”.

Wallace a declarat că lumea este „cu siguranță mai periculoasă, mai instabilă și mai nesigură” ca urmare a războiului ilegal al lui Vladimir Putin, în timp ce a exercitat presiuni asupra lui Rishi Sunak cu privire la cheltuielile pentru apărare. Secretarul apărării a declarat că guvernul trebuie să recunoască și să se pregătească pentru un pericol iminent.

Wallace a declarat pentru The Sun: Conflictul se apropie până la sfârșitul acestui deceniu, indiferent dacă este un război rece sau fierbinte, războiul se apropie. Trebuie doar să recunoaștem că, pentru a preveni, trebuie doar să fim pregătiți, să fim echipați și să fim alături de prietenii și aliații noștri.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

El a făcut această remarcă înainte de prima aniversare a războiului din Ucraina. Wallace a declarat: Lumea este mai periculoasă, mai neliniștită și mai nesigură… avem nevoie de o proporție mai mare din cheltuielile publice pentru apărare”.

El a declarat pentru LBC în această dimineață că se așteaptă ca războiul să fie încă în desfășurare anul viitor pe vremea aceasta, a spus: Cred că Rusia a dat dovadă de un dispreț total, nu numai pentru viețile oamenilor din Ucraina, ci și pentru proprii soldați. Stăm aici după 12 luni și 188.000, de fapt mai mulți acum, soldați ruși sunt morți sau răniți ca urmare a acestei catastrofale erori de calcul și agresiune a președintelui Putin. Atunci când cineva a depășit limita și crede că este în regulă să facă asta propriului popor, conducând efectiv un tocător de carne pentru o armată, cred că nu se va opri.”

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite, a cerut în Sunday Express ca Jeremy Hunt să aprobe o creștere anuală de 3 miliarde de lire sterline și să înceteze să mențină în mod deliberat apărarea stricată”.

La începutul acestei săptămâni, amiralul Lord West, fostul Prim Lord al Mării și șef al Statului Major al Marinei, a declarat pentru Daily Mail: Este extraordinar că, în condițiile unui război care face ravagii în Europa, suntem aproape singura țară care nu a făcut o creștere masivă a cheltuielilor pentru apărare.”

El a continuat: Dacă Putin va sta acolo când se va face această revizuire a apărării și, din nou, Marea Britanie nu va crește cheltuielile pentru apărare, va spune: Ah, nu sunt serioși, nu-i așa? Nu trebuie să le acord prea multă atenție”.

În timpul unei dezbateri de luna trecută în Camera Comunelor, Wallace a declarat că este fericit să spună că am fost goliți și subfinanțați”.

La doar câteva zile mai târziu, el a declarat la o conferință de presă comună Marea Britanie-Australia din Portsmouth că o proporție tot mai mare” din cheltuielile guvernamentale va trebui să fie destinată menținerii siguranței țării, într-un mesaj care a fost interpretat ca fiind adresat cancelarului Jeremy Hunt înainte de buget.