Marea Britanie va interzice promoțiile de tipul „cumperi una, primești încă una gratis” pentru alimentele și băuturile nesănătoase

Raft Sursa foto: Mediafax Foto
  • Marea Britanie va interzice promoțiile de tipul „cumperi una, primești încă una gratis” pentru alimentele și băuturile nesănătoase
  • Regulile cu privire la promoții se vor aplica numai comercianților mai mari, cu 50 sau mai mulți angajați
  • Restricțiile vor intra în vigoare în ​​aprilie 2022 și vor fi supuse mai întâi unui proces de consultare
  • Inițiativa face parte din programul Guvernului de reducere a obezității

Marea Britanie va interzice promoțiile de tipul „cumperi una, primești încă una gratis”, iar supermarketurile nu vor mai putea să poziționeze la casă alimente și băuturi nesănătoase, relatează The Guardian. Inițiativa face parte din programul Guvernului de reducere a obezității.

Restricțiile planificate au fost lăudate de militanții din domeniul sănătății ca un „prim pas îndrăzneț” în campania împotriva obezității promisă de Downing Street.

Restricțiile se vor aplica și în alte locații care stimulează vânzăriea de alimente nesănătoase, cum ar fi intrările în magazine sau la sfârșitul culoarelor din hypermarketuri.

Se vor aplica reguli similare și pentru site-urile web, care nu vor mai putea afișa link-uri către site-uri care vând astfel de alimente. Restaurantele nu vor mai putea oferi serviciul de reumplere gratuită a buturilor cu zahăr.

Regulile cu privire la promoții se vor aplica numai comercianților mai mari, cu 50 sau mai mulți angajați.

Restricțiile vor intra în vigoare în ​​aprilie 2022 și vor fi supuse mai întâi unui proces de consultare.