• Marea Britanie vrea să reducă perioada de izolare la 10 sau chiar 7 zile.
  • Sâmbătă a înregistrat peste 23.000 de cazuri de COVID-19.
  • Contacții persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 și cei care vin din zonele de risc trebuie să stea în carantină 14 zile.

Brandon Lewis, secretar de stat: „Nu suntem gata să venim cu o decizie sau cu un anunț final în legătură cu asta, dar vrem să ne asigurăm că ne mișcăm în ritmul științei și să ne asigurăm că le permitem oamenilor să trăiască și să lucreze în pofida acestui virus, cât de bine pot. Totodată, asigurându-ne că le protejăm sănătatea”.

Situația în alte țări

În Belgia de exemplu, unde este si stare de urgență cu interdicție de deplasare între miezul nopții și 5 dimineața, autoritățile au inclus întreg teritoriul României în zona rosie.

Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei pe cale aeriană sau navală sunt obligate să completeze un formular cu cel mult 48 de ore înainte de sosire. De asemenea, călătorii care sosesc acolo din zonele roșii nu mai sunt obligați să facă un test molecular dacă nu au simpotome.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În Italia, cei care vin din România chiar și în ultimele 14 zile anterioare sosirii sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de două săptămâni.

În Austria, pentru românii care merg acolo, situația stă cam așa: Intrarea în această țară este permisă dacă dețin un test negativ pentru SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore – în lipsa acestuia, cei cu care locuiesc împreuna trebuie să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu.