Marea redeschidere de luni dimineaţă. Motivul pentru care restaurantele, barurile şi cafenele nu s-au deschis din acest weekend

După trei zile la rând în care incidenţa din Capitală a tot scăzut, vestea mult aşteptată de bucureşteni a venit. Restaurantele, cafenelele, sălile de teatru şi cinema, dar şi agenţiile de pariuri din Bucureşti se redeschid. Nu din acest weekend, cum ți s-a spus inițial, ci de luni.

„Am considerat necesar ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară în conformitate cu prevederile legale”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

„Nu a fost o dezbatere propriu-zisă. Noi ca şi Comitet pentru Situaţii de Urgenţă am luat act de aceşti indicatori, care sunt furnizaţi tot de MS şi INSP, şi am acţionat în consecinţă, am luat o decizie oarecum formală din partea acestui Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus şi Nicuşor Dan.

Localurile vor funcţiona la interior cu 30% din capacitate şi cu un program limitat. Vei putea bea o cafea începând cu 6 dimineața. Iar cina la restaurantul preferat se va încheia la 9 seara. Rămân interzise evenimentele private de tipul nunţilor, botezurilor sau meselor festive.

Exit mobile version