• Giganți din domeniul sănătății și al tehnologiei se reunesc pentru a crea standarde tehnologice pentru pașapoartele digitale de vaccinare anti-COVID-19.
  • Din Inițiativa de acreditare a vaccinării fac parte Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo.
  • Pașapoartele vor putea fi folosite pentru a merge la serviciu, la școală, la magazinele alimentare, la concerte live, la evenimente sportive sau la îmbarcarea într-un avion.

Mari companii, organizații de sănătate și organizații nonprofit au anunțat astăzi că lucrează împreună pentru a crea pașapoarte digitale de vaccinare, astfel încât oamenii să își poată dovedi statutul de imunizare pentru COVID-19, informează Business Insider.

Inițiativa pentru acreditarea vaccinării (VCI), o coaliție care cuprinde companiile și organizațiile Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo, a declarat că dezvoltă standarde tehnologice prin care oamenii își vor putea accesa datele legate de imunizare și pot dovedi că s-au vaccinat.

VCI a spus că persoanele care nu dețin smartphone-uri ar putea primi coduri QR tipărite, care conțin aceste informații.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Mai multe companii de transport aerian, Virgin Atlantic, United Airlines, Swiss International Air Lines, Lufthansa, și JetBlue au declarat în decembrie că vor începe să accepte un permis de sănătate digital, numit CommonPass, ca dovadă a efectuării unui test COVID-19 negativ.

Acest permis a fost creat de unul dintre membrii VCI, Commons Project Foundation și este conceput pentru a fi un standard internațional. Inițiativa anunțată astăzi este însă una diferită, mai amplă.

„Scopul VCI este acela de a da posibilitatea persoanelor cu acces digital să își acceseze dosarele de vaccinare, astfel încât să poată folosi instrumente precum CommonPass pentru a-și relua în siguranță călătoriile și pentru a se întoarce în siguranță la serviciu, la școală și la viață, protejându-și totodată confidențialitatea datelor”, a spus într-un comunicat de presă Paul Meyer, directorul organizație non-profit Commons Project Foundation, din Geneva.

Pașapoartele vor fi folosite pentru a merge la serviciu, la școală, la magazinele alimentare sau pentru călătoriile cu avionul

„Pentru o anumită perioadă de timp, majoritatea dintre noi va trebui să demonstreze fie o testare negativă pentru COVID-19, fie o stare de vaccinare actualizată pentru a intra în rutina normală a vieții noastre”, a declarat pentru The New York Times dr. Brad Perkins, directorul medical al fundației.

Perkins a adăugat că acest lucru se va întâmpla „indiferent dacă este vorba să urci într-un avion și să mergi într-o altă țară, fie că este vorba să mergi la serviciu, la școală, la un magazin alimentar, la concerte live sau la evenimente sportive”.

În prezent nu există un sistem prin care oamenii să își acceseze online datele de imunizare sau statutul de vaccinare. Guvernul SUA dă oamenilor carduri de hârtie care le reamintesc să își facă a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Guvernul britanic urmează să aleagă un sistem de pașapoarte de sănătate dezvoltat de iProov, o firmă de biometrie, și de Mvine, un grup de securitate cibernetică, a relatat marți The Telegraph. Pașaportul ar fi accesibil printr-o aplicație gratuită, prin care utilizatorii pot demonstra că au fost vaccinați.