• Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a sugerat joi că viitorul Nord Stream 1 depinde de „sancțiunile unilaterale” și de cererea de gaze.
  • Comentariile Zakharovei coincid cu declarațiile anterioare în care a criticat țările occidentale și a calificat situația cu turbinele drept un „circ infernal”.
  • Cu toate acestea, ea a adăugat că Ministerul de Externe respinge orice speculație privind suspendarea livrărilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a sugerat joi că viitorul Nord Stream 1 depinde de „sancțiunile unilaterale” și de cererea de gaze, informează Baha.

Comentariile Zakharovei coincid cu declarațiile anterioare în care a criticat țările occidentale și a calificat situația cu turbinele drept un „circ infernal”. Cu toate acestea, ea a adăugat că Ministerul de Externe respinge orice speculație privind suspendarea livrărilor.

Ieri, gigantul energetic rus, Gazprom, a declarat că nu poate garanta buna funcționare a Nord Stream, subliniind totodată că nu știe dacă un motor de turbină critic va fi returnat din Canada.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În weekend, ministrul canadian al resurselor naturale a declarat că Canada va trimite înapoi în Germania turbina reparată necesară pentru întreținerea gazoductului Nord Stream 1.