• În Madrid a fost reinstaurată starea de urgență
  • Sistemul sanitar din Spania are nevoie urgentă de personal
  • Numărul bolnavilor creşte cu miile în fiecare zi
  • Spania a raportat alte 12.800 de cazuri, jumătate în ultimele 24 de ore

Spania are probleme din ce în ce mai mari din cauza COVID-19. În Madrid a fost reinstaurată starea de urgență. Valabilă și în împrejurimi. Măsura afectează aproape 5 milioane de oameni.

Felix Damian, corespondent Aleph News: „Marile capitale europene se închid, rând pe rând, sub o formă sau alta. Londra anunță restricții drastice. Primarul Sadiq Khan spune că noi reguli sunt inevitabile pentru a opri răspândirea coronavirusului. Împreună cu oficialii de la Sănătate, au fost discutate măsuri ce vor fi împărțite pe trei nivele, în funcție de evoluția cazurilor. Nivelul 1 înseamnă restricții mai relaxate, în vreme ce nivelul 3 presupune chiar izolarea la domiciliu și munca de acasă. În prezent, londonezii se află în nivelul 1 de reguli: număr limitat de persoane la evenimente și masca obligatorie”

Sadaiq Khan, primarul Londrei: „Ce este clar pentru mine este faptul că este inevitabil că vor exista restricții suplimentare în Londra.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Reguli au fost instituite și în Berlin și Frankfurt: barurile și restaurantele se închid în intervalul 23 si 6 dimineața. Patronii nu știu cum vor supraviețui noilor restricții.

„Cu toții trebuie să ne protejăm cumva pentru că sunt deja oameni care au murit. Toată lumea ar trebui să stea acasă într-o astfel de zi, noi acum mergem acasă”, spune un turist.

Lorna O’Sullivn, patron pub: „Știu mulți colegi cu probleme, de la pizzerie sau restaurantul grecesc, ne-a lovit puternic pe toți. Am avut ceva noroc cu vremea bună din vară și am reușit cu toții să ne menținem pe linia de plutire, dar acum ne va afecta puternic”

Și în Polonia se iau măsuri. Pentru protejarea persoanelor în vârstă, autoritățile au decis ca în magazinele alimentare și farmacii să poată face cumpărături doar persoanele peste 60 de ani în intervalul 10-12.

La noi, în București, dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să crească, se pregătesc noi măsuri restrictive.

Prefectul vorbește despre carantinarea pe sectoare.

Iar Alexandru Rafila și Raed Arafat au făcut apel la firme să decaleze programul angajaților. Și să folosească cât de mult se poate munca de acasă.

Ieri, îți reamintesc, în București a fost un număr record de îmbolnăviri: 564.