• Vaccinarea obligatorie pentru călătoriile cu avionul nu este o măsură agreată de marile companii aeriene și de turism.
  • Vaccinarea în masă nu ar duce la o suficientă imunitate pentru a putea opri efectiv răspândirea COVID-19, spun experții.

Șeful unei organizații globale de turism s-a opus, luni, ca vaccinările COVID-19 să fie o cerință pentru călătorii în lupta împotriva pandemiei, în ciuda scepticismului cu privire la atingerea imunității de turmă în acest an, potrivit Reuters.

Mai mulți experți în domeniul Sănătății au declarat, în timpul conferinței Reuters Next, că lansarea în masă a vaccinurilor împotriva coronavirusului nu ar duce la o suficientă imunitate pentru a putea opri efectiv răspândirea COVID-19.

Unii factori de decizie politică au propus ca imunizarea să fie obligatorie pentru călătoriile cu avionul, întrucât lumea intensifică bătălia pentru a reduce răspândirea COVID-19, iar Qantas Airways din Australia a declarat că intenționează să introducă o astfel de cerință.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Mișcări similare discriminării la locul de muncă

Dar Gloria Guevara, director executiv al World Travel and Tourism Council, a declarat că astfel de mișcări vor fi similare discriminării la locul de muncă.

„Nu ar trebui să solicităm niciodată vaccinarea pentru a obține un loc de muncă sau pentru a călători”, a declarat Guevara. Ea a fost susținută de CEO-ul AirAsia Group, Tony Fernandes, care a spus că protocoalele globale de testare au rămas cheia pentru deblocarea călătoriilor.

Peste 90 de milioane de persoane ar fi fost infectate de coronavirus la nivel global și aproximativ 1,9 milioane au murit din cauza bolii de când a apărut pentru prima dată în China în decembrie 2019, potrivit unui bilanț al Reuters.