• „Îmi voi continua angajamentul pentru Franţa şi pentru francezi”, a spus ea.
  • „Trăiască Republica şi trăiască Franţa”, a spus Marine Le Pen.
  • Le Pen se angajează să conducă următoarea bătălie electorală a partidului său, alegerile legislative din iunie, afirmând că alegătorii francezi au arătat că doresc o altă forţă.

Marine Le Pen, reprezentanta formaţiunii Mobilizarea Naţională (RN, extremă-dreapta), a anunţat duminică seară că îşi va continua angajamentele, în pofida înfrângerii în scrutinul prezidenţial din Franţa.

„În ţară s-ar fi putut ridica un mare vânt de libertate, dar urnele au decis altfel. Eu îmi voi continua angajamentele”, a afirmat Marine Le Pen, imediat după anunţarea rezultatelor sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, subliniind că scorul pe care l-a obţinut reprezintă „o victorie semnificativă”.

Emmanuel Macron a obţinut 57,6% din voturi în turul secund al scrutinului prezidenţial, iar adversara sa, Marine Le Pen, reprezentând formaţiunea Mobilizarea Naţională (RN, extremă-dreapta), este creditată cu 42,4%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Elabe, la cererea postului BFMTV. Un alt sondaj, efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ifop la cererea cotidianului Le Figaro, îl creditează pe Emmanuel Macron cu 58% din voturi şi pe Marine Le Pen cu 42%.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Prezenţa la vot a fost de aproximativ 70% în turul doi al scrutinului prezidenţial din Franţa.

„Am fi putut vedea un mare vânt de libertate să bată peste această ţară”, spune Marine Le Pen în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Paris, dar alegătorii francezi „au decis altfel”.

Ea consideră totuşi că prestaţia sa din această seară este „o victorie strălucitoare”. Le Pen spune că adversarii i-au considerat partidul mort „de o mie de ori şi de o mie de ori s-au înşelat”.

Le Pen se angajează să conducă următoarea bătălie electorală a partidului său, alegerile legislative din iunie, afirmând că alegătorii francezi au arătat că doresc o altă forţă care să contrabalanseze puterea lui Macron în calitate de preşedinte.