• Marion Le Roy Gendre și-a găsit mama în România când avea 20 de ani.
  • Directoarea casei de copii i-a spus Anei, mama lui Marion, că fiica ei a murit.
  • Marion regretă un singur lucru: că i-a fost furat dreptul la iubirea mamei.

Marion Le Roy Dagen, fetița care a fost adoptată de doi francezi, este astăzi o femeie puternică, fondatoare a unei asociații care ajută orfanii devenuți adulți să-și găsească originile.

În anul 2000, Marion vizita Transilvania, cu o echipă de asistenți sociali, când și-a regăsit mama biologică, din întâmplare. Era aproape de Aiud, orașul de unde știa că se află mama ei, așa că prietenii i-au spus că merită să încerce.

A intrat într-un bar, acolo a fost îndreptată către casa unui bărbat care ar fi putut să o cunoască pe mama ei. Bărbatul și-a dat seama de la început cine este și a dus-o, chiar în acea zi, la Ana.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„În acel moment ne-a fost greu să ne găsim cuvintele. A fost un șoc. Ei i se spusese că am murit, eu știam că ea a murit. E dificil să îți dai seama, e nevoie de timp. Mi-a spus, de multe ori, să nu o judec”, a povestit Marion Le Roy Dagen, fondatoare Orphelins de Roumanie.

„Copilul Diavolului”, filmul regăsirii familiei lui Marion. Pentru ea, Ceaușescu era diavolul

Marion a revenit în Franța și după ce s-a născut fiul ei, Pierre, a început din nou să caute explicații. S-a întors în România și a făcut un film al regăsirii, cu titlul Copilul Diavolului.

Pentru ea, Ceaușescu era diavolul. Iar semnătura dictatorului pe actul ei de adopție a făcut-o mult timp să simtă că viața, destinul ei, au fost în mâinile lui Ceaușescu. Se gândea uneori că este un copil al păcatului.

„Povestea noastră e plină de minciuni. Era nevoie de mult timp, cred că ne-a luat 14 ani să ne creăm o legătură, să înțelegem parcursul fiecăreia și să folosim cuvinte ca să ne acceptăm. Da, încerc să o văd în fiecare an, îmi cunoaște familia, pentru că a venit în Franța, cele două mame ale mele s-au întâlnit”, a spus Marion Le Roy Dagen.

Marion a iertat-o chiar și pe directoarea casei de copii, care a mințit pe toată lumea. Mamei naturale i-a spus că Măriuca a murit, iar lui Marion, Edith și Robert, le-a spus aceeeași minciună: că Ana nu mai trăiește.

Gândul cu care nu se poate împăca este că i-au fost smulse rădăcinile. Și că i-a fost furată nu doar identitatea, ci și dreptul la iubirea mamei.

„Mulți oameni îmi spun, e un lucru pe care mă supără foarte mult, îmi spun „dar tu ești fericită, ai fost adoptată. Uite ce-ai fi devenit dacă rămâneai în România”. Dar ce știți voi? Eu le răspund: Ce știți voi? Dacă mama ar fi fost prezentă, mi-ar fi oferit dragoste, m-aș fi descurcat foarte bine, așa cum au făcut-o mulți români”, a spus Marion Le Roy Dagen.