• Creșterea numărului de paturi din secțiile ATI este o măsură iluzorie, spun controalele inspectorilor de Sănătate Publică.
  • Nici aici pacienții nu sunt în siguranță.
  • Inspectorii DSP Dolj au făcut noi controale în secțiile ATI ale spitalelor.
  • Cele 10 paturi de la Spitalul Județean de Urgență Craiova nu pot fi folosite pentru că nu îndeplinesc condițiile de spațiu.

Creșterea numărului de paturi din secțiile ATI pare să fie doar o iluzie. Nici în cele deja existente pacienții nu sunt în siguranță. O arată controalele inspectorilor de Sănătate Publică.

Un ordin de ministru din 2009 prevede ca în secțiile ATI, să fie 1-2, cel mult 4-6 paturi într-un salon.

Distanța dintre paturi să fie de cel puțin 2,5 metri, culoarele să aibă o lățime de 2,5 metri, iar distanța dintre perete și pat să fie de 3- 3,5 metri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

După tragedia de la Piatra Neamț, inspectorii DSP Dolj au făcut noi controale în secțiile ATI ale spitalelor din Craiova. Și, deși acest ordin este în vigoare de mai bine de 10 ani, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au descoperit abia acum că aceste norme nu erau respectate.

La Spitalul Județean de Urgență Craiova, de exemplu, Clinica ATI are 24 de paturi operaționale pentru pacienții COVID-19. Iar acum câteva săptămâni, la solicitarea Ministerului Sănătății, conducerea spitalului a extins zona cu încă 10 paturi.

Acestea nu pot fi folosite, deocamdată, pentru că nu mai îndeplinesc condițiile de spațiu. În plus, trebuie făcute 3 expertize tehnice care să spună dacă rețeaua electrică și cea de gaze medicinale rezistă unui consum atât de mare.

Sunt mai multe instituții care verifică dacă suntem în siguranță în spitale. Uite, aparatele medicale sunt verificate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

La solicitarea Aleph News, reprezentanției acestei instituții au răspuns că sunt 12 angajați care fac astfel de controale în toate spitalele din țară.

Anul acesta au efectuat 95 de controale. Au dat 19 sancțiuni contravenționale și 9 avertismente pentru neregulile descoperite