• Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov.
  • Ministrul a luat decizia după ce a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu.
  • Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov. Ministrul a luat decizia după ce a avut o discuție în această dimineață cu premierul Marcel Ciolacu. Decizia ministrului ar veni pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor. Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Marcel Ciolacu a anunțat joi, la începutul ședinței de guvern, demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, pe care o consideră un „gest de onoare”. Acum câteva zile, Marius Budăi spunea: „Demisia mea nu contează. Ce este important în momentul de față e să fie rezolvate toate problemele din centre”.

Reacția lui Marcel Ciolacu

„Am avut în această dimineață o discuție cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la sfârșitul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Marcel Ciolacu a mai declarat că în ultimele zile s-a văzut că activitatea de protecție a bătrânilor și persoanelor cu dizabilități a devenit o afacere cinică, iar „așa ceva se va sfârși oricât de dure și de multe schimbări” vor trebui făcute.

Budăi și Gabriela Firea, ministrul Familiei, sunt considerați în interiorul PSD principalii responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid. Premierul Marcel Ciolacu a demis șefii unora dintre instituțiile din subordinea lui Budăi ca urmare a scandalului public.

Citește și: