• AUR este cea de-a patra putere politică a țării după aceste alegeri.
  • Nicolae-Ionel Ciucă este noul prim-ministru interimar al României.

Știm deja că Ludovic Orban a demisionat. În momente de tensiună maximă, am putea spune. Dar să încercăm să aflăm cine va veni la șefia Executivului. Cu siguranță ne interesează pe ce va miza președintele Iohannis de acum încolo.

„Iohannis va încerca, cumva, să-și facă propriul guvern, așa cum a declarat în nenumăratele rânduri în ultimii ani. Dacă am vrea să mimăm democrația, normalitatea politică ar fi ca gestul de a forma Guvernul să fie o nominalizare din partea domnului Iohannis către PSD, chiar dacă PSD-ul nu poate să creeze o majoritate parlamentară în jurul său. Dar, din nefericire, președintele nu respectă cutumele. Elegant, era să acorde prioritate partidului care a câștigat aceste alegeri”, a declarat sociologul Marius Pieleanu.

„Până la Revelion, vom avea un premier și o majoritate în jurul Partidului Național Liberal. Rămâne de văzut, în continuare, dacă în această majoritate va fi și partidul lui Traian Băsescu. Însă, este o dorință actuală guvernamentală ca PMP-ul să intre în Parlament. Contează la numărarea voturilor acest lucru. Cu sau fără PMP, va fi probabil o majoritate parlamentară șubredă, în jurul căreia vom avea până la finalul anului livrarea unui guvern”, a conchis Marius Pieleanu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ