• Profesorul Alexandru Rafila a fost invitat, marți, la „Marius Tucă Show”.
  • Rafila: „Va exista o nouă creștere de cazuri. Nu știu cât de aglomerate vor fi spitalele”.
  • Rafila: „Apropo de viitor. Să spun ce cred eu. Sigur, vor mai fi valuri…5,6”.

Imunitate naturală sau vaccin? Ce rost mai are să te vaccinezi, dacă, potrivit ultimelor studii, imunitatea dobândită prin vaccinare cu Pfizer scade la 0% după șase luni? Cum ne pregătim copiii pentru școală? Cât de prudenți să fim în fața variantei Delta? La toate astea îți răspune, la Marius Tucă Show, profesorul Alexandru Rafila.

Cum crede că va fi valul 4? Este în mod evident o creștere accelerată în această perioadă. Este și consecința lipsei de acțiune, așa cum am discutat de la început, și ratării campaniei de vaccinare. Problema majoră în România va fi legată de cine se va îmbolnăvi, pentru că dacă se vor îmbolnăvi persoane tinere, care fac forme mai ușoare, că acum este o mică presiune mediatică legată de copii. Copiii, vezi Doamne, devin subiectul principal al acestei infecții. Cifrele pe care le văd eu de la Institutul Național de Sănătate Publică nu arată acest lucru”. 

Rafila: „Vor mai fi valuri… 5,6”

„Se îmbolnăvesc la fel cum se îmbolnăveau și până acum. Sigur, tulpina se transmite mai ușor. Sigur că există un procent în rândul copiilor sau tinerilor care fac forme complicate, și din când în când, din nefericire, mai este și un deces, dar nu s-a schimbat major”, a adăugat prefesorul Alexandru Rafila. 

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Alexandru Rafila e de părere că va mai exista valuri de îmbolnăviri cu Covid-19: „Va exista o nouă creștere de cazuri. Nu știu cât de aglomerate vor fi spitalele. Depinde foarte mult cine se vaccinează. Sfatul meu este să protejăm persoanele vulnerabile, distanțare, să se vaccineze dacă nu s-au vaccinat. studii foarte solide care spun că vaccinul previne formele grave în general”.

„Apropo de viitor. Să spun ce cred eu. Sigur, vor mai fi valuri…5,6. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problema de Sănătate Publică, cel puțin în Europa, unde o mare parte din populație va fi vaccinată sau trecută prin boală. Această varianta Delta care se transmite rapid va produce multe imbolnăviri. Deci, anul viitor chiar dacă vor exista valuri, nu vor pune probleme pe sănătatea publică cel puțin în Europa. Și probabil problemele de natură economică și Socială vor fi atât de mari în cât lumea va uită de aceste valuri și trebuie să venim cu soluții”, a conchis Rafila.