• Ion Cristoiu a fost invitat, miercuri, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Ion Cristoiu: Între guvernul de colaborare și cel clasic este diferența dintre familia modernă și familia din Evul Mediu.
  • Ion Cristoiu: Nu poți să demiți fără să dai un semnal public. Să vedem ordinul. Prevenea imposibilitatea moșmondelii șmecheriilor peneliste.

Țara arde la propriu. Accidentele sanitare se țin lanț, semn că nimeni nu învață din greșelile trecutului. Sistemul sanitar e oficial depășit. Improvizările au devenit politică de stat. Lipsa de empatie și de pregătire a autorităților e evidentă. România e intubată la Terapie Intensivă. Personalul sanitar suferă de burnout.

Campania de vaccinare se duce de-a dura pe scări. Cîțu improvizează declarații, mai aruncă miniștri la mulțime să-i halească, mulțimea e fericită. L-a demis pe Voiculescu. Așa, și? După mișcarea aceasta, a intrat și el în vizor, căci a supărat Coaliția.

„Ce s a întâmplat? Decizia de a-i demite pe cei doi (n.r. – Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan), nu este a lui Cîțu? Este o decizie bazată. Decizia este legată cu ceva care s-a întâmplat aseară până în dimineața asta. Duminică, Cîțu a scăldat-o, nu a pregătit terenul. Trebuia să plece Cîțu. Alegerile au fost gândite de Klaus Iohannis, ca fiind câștigate de PNL. PNL are 40 și ceva la sută și mai erau niște pitifelnici. Formula Dragnea – Aldea”, a reacționat publicistul Ion Cristoiu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Alegerile i-au dat una peste bot lui Klaus Iohannis. Între guvernul de colaborare și cel clasic este diferența dintre familia modernă și familia din Evul Mediu. Într-un guvern de colaborare orice faci, trebuie să-i câștigi și pe ceilalți. Nu poți să demiți fără să dai un semnal public. Să vedem ordinul. Prevenea imposibilitatea moșmondelii șmecheriilor peneliste”, a reacționat publicistul Ion Cristoiu.

Cristoiu: „Este un dezastru pentru Iohannis că a preluat Cîțu”

Ion Cristoiu: „Normal era să ne spună de ce i-au demis. Dacă vrei să critici, critică-l și pe Arafat. Este un dezastru pentru Iohannis că a preluat Cîțu. Barna este mai ușor decât Cioloș. Cioloș se vrea președinte. Nu avea cum să fie Barna interimar, să fie propus fără acordul lui. Pe măsură ce treceau minutele, reacția din USR Plus a fost dementă, Barna s-a trezit că pierde și scaunul de președinte. Era ca la Dragnea”.

„Este un electorat care te spânzură”

„Orice calcul trebuie să țină cont: USR Plus nu poate să dea înapoi, să-l mai accepte pe Cîțu. USR Plus este împins. Cea mai bună soluție este să renunțe la Cîțu. Ca profet spun că Florin Cîțu nu o să mai fie premier. Am explicat logic. PNL și PSD nu trăiesc prin adepți. Este primul partid, nu l-am comparat negativ. Este un electorat care te spânzură”, a adăugat publicistul.

„Tot ce a făcut Cîțu arată un om slab”

„Domnul Iohannis se apropie foarte mult de urcatul pe catafalcul politic. Nu mai poate să aducă nimic unui partid. Cea mai bună soluție este a unui premier neutru care să nu vorbească în numele unui partid cu mai multă personalitate decât Cîțu. Tot ce a făcut Cîțu arată un om slab. Faptul că el nu spune, până și Orban e mai bun”, a conchis Cristoiu.