Marius Tucă Show începe diseară la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitații de azi sunt John Florescu, producător de film, istoricul Marius Oprea și gen. (r) Silviu Predoiu, fost șef al SIE.

Nu poți să simți, să trăiești și să respiri cu adevărat istoria fără să ai, genetic, înlăuntrul tău, sămânța acestei chemări. John Florescu , producător american de origine română- fiul istoricului Radu Florescu şi descendent al unei vechi familii boiereşti din Ţara Românească-  este prins iremediabil într-o poveste de viață și de istorie.

Ultimul său documentar ,,Regele Mihai: Drumul catre casă”, a fost difuzat pe History în 24 octombrie 2021, chiar cu o zi înainte de a se împlini un veac de la nașterea ultimului Rege al românilor, Regele Mihai I.  John Florescu vine diseară la Marius Tucă pentru a vorbi despre provocările din spatele ultimului său documentar, despre viața în exil a Regelui Mihai, dar și despre întâlnirea cu Majestatea-sa.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Și de la acea parte a istoriei care te fascinează, trecem la câteva accidente ale istoriei: politicienii noștri de astăzi. Marius Oprea ne spune de ce consideră că ,,la umbra piramidelor, Iohannis și-a săpat groapa.” Cum comentează istoricul ,,flexilizarea” de pe scena politică românească? Va reuși Herr Iohannis să-și ducă mandatul prezidențial până la capăt? Trăiesc românii o luptă nedreaptă, dusă până la limita inegalității, între democrație și moarte?

La rândul său, gen. (r) Silviu Predoiu analizează, împreună cu jurnalistul Marius Tucă, cât de sigură – medical, politic, social- mai este România de astăzi? Ce crede, ca de la general la general, despre varianta Ciucă premier? Care este feedback-ul primit în urma lansării proiectului ,,România, implică-te!”?

La Aleph News și pe alephnews.ro: ,,Simţ enorm şi văz monstruos” (I.L. Caragiale)