• Ion Cristoiu a fost unul dintre invitații lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Ion Cristoiu: „Venirea pe jos sau în patru labe nu are nicio importanță din punct de vedere politic”.
  • Ion Cristoiu: „Instalarea regimului Iohannis, atitudinea impusă de Klaus Iohannis este aceea că noi suntem niște pomanagii, niște întreținuți ai Europei”.

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”. Publicistul a vorbit despre presa din România și despre atitudinea României în Uniunea Europeană.

Ion Cristoiu a comentat și apariția lui Florin Cîțu mergând pe jos, presa din România preluând subiectul și tratându-l ca pe unul de tip „Breaking News”.

„Avusese loc o chestie unică în istoria presei mondiale, și anume presa românească, un fel de proasta satului, a făcut un breaking news din faptul că premierul a venit pe jos. Ei au făcut o acțiune publicitară, vinerea verde”, a explicat publicistul Ion Cristoiu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

„Venirea pe jos sau în patru labe nu are nicio importanță din punct de vedere politic. Mâine o să facem o știre despre cum a uitat să închidă ușa când a plecat de acasă. Mașinăria de propagandă a Guvernului a anunțat fătucile din presă. El venea pe jos în cadrul acestei acțiuni. Culmea întrebărilor neroade a fost o fată de la PRO TV, care l-a întrebat dacă i-a fost frig”, a mai spus Ion Cristoiu.

„Se spune despre mine că sunt părintele senzaționalismului. Nu mă pricep la aproape nimic pe planetă, dar la presă mă pricep”, a spus publicistul Cristoiu.

Întrebat dacă reporterița ar fi pus acele întrebări din prostie sau la ordin, Ion Cristoiu a răspuns astfel:

„Au fost puse la ordin. Majoritatea mogulilor își dau seama că ăștia stau patru ani. E pandemie. Vor trebui bani de vaccinare. Iohannis este icoana. Când spui la o televiziune de știri și spui Iohannis, imediat aprind camerele de luat vederi. Mogulii zic „Mai am patru ani, de ce să mor eu de foame?”. Puteai să te duci, nu să faci breaking news și să pui această întrebare: De ce numai vinerea? De ce ne-ați chemat să filmăm? Nu este un eveniment”.

Ion Cristoiu: „Suntem pomanagiii Europei”

„Totul pornește de la admiterea noastră în Uniunea Europeană. UE este o alianță cum au fost mai multe de-a lungul timpului. La un moment dat o să fie o alianță cu China. Este o alianță între țări membre, egale, și este o afacere.

Instalarea regimului Iohannis, atitudinea impusă de Klaus Iohannis este aceea că noi suntem niște pomanagii, niște întreținuți ai Europei. Tot acest tărăboi aderent cu banii care vin, dar Uniunea era datoare să ajute țările membre. Și nu ne dau banii din buzunarele lor”, a spus Ion Cristoiu.