• Nicolae Noica este fost ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului.
  • Nicolae Noica a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea Marius Tucă Show.
  • Nicolae Noica: „În 1999, eu am pus bulină roșie pentru 100 clădiri”.
  • Nicolae Noica: „Problema Bibliotecii este preocuparea mea principală. Să deschidem cât mai larg ușile pentru tineret”.

Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show” de pe 4 martie 2021.

„Noi ne amintim de cutremur doar pe 4 martie. Marea problemă e că în România vor fi cutremure. Când? E greu de știut. Ați prins cutremurul din 1977: marea problemă a fost atunci cum ne-am comportat. Imi este teamă de acest lucru. Că vor fi clădiri care se vor prăbuși, persoane care vor muri, este normal. Problema este cum ne vom comporta”, a spus Nicolae Noica.

„În 1999, eu am pus bulină roșie pentru 100 clădiri. Le-am trecut prin Guvern. Clădiri cu mai mult de patru niveluri. În 2017 s-a făcut o societate de consolidări. Nu are importanță cine a făcut-o. Este important dacă este utilă. Noi nu putem să consolidăm toate aceste lucrări pentru că sunt necesari bani. Ar trebui aduși mai mulți antreprenori care să participe, dar nu cu licitații”, a mai spus Noica.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

De ce este închisă Biblioteca Academiei

„Este deschisă, dar în anumite condiții: să nu vină mai mult de 30 de citotori pe zi. Nu aceasta este problema, ci să fie deschisă nu numai pentru academicieni, ci și pentru studenți”, a spus Nicolae Noica.

Întrebat dacă tineretul mai citește, Noica a spus că „Eu am un curs la care se înscriu foarte mulți tineri”.

„Problema Bibliotecii este preocuparea mea principală. Să deschidem cât mai larg ușile pentru tineret. Am făcut o expoziție pentru evoluția presei la 120 de ani. Au venit șapte televiziuni, cinci ziare și trei radiouri. Nici tineretul nu știe care sunt lucrurile formidabile. Avem toate colecțiile din anul 1971”, a spus Nicolae Noica.