Marius Tucă Show începe diseară, la șapte, la Aleph News. Invitații de azi sunt profesorul Constantin Dulcan, istoricul Marius Oprea și Gabriel Păun, Agent Green.

“Cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire”. Am citit asta în Evanghelia după Ioan și am reținut-o pentru că mulți dintre noi (dacă nu cumva toți) am avut momente de frică în viață. Ne e frică de boală, ne e frică de moarte, ne e frică pentru copiii noștri, pentru noi înșine. Avem frici și temeri și, dacă nu suntem atenți, lăsăm aceste temeri să se transforme în anxietăți. Probabil că teama este cel mai nociv demon al omului. Teama (s-a demonstrat științific) blochează sistemul imunitar preț de 40 de minute. Te-ai gândit ce se poate întâmpla în corpul tău în aceste 40 de minute în care armata de soldați ai sănătății tale e blocată?

Partea bună este că ne putem învinge teama fiind prezenți în fiecare moment. L-am chemat astăzi pe profesorul Constantin Dulcan ca să vorbim despre cum ne putem învinge demonii, cum ne putem restaura ca ființe rationale în credință și demnitate. Căci în credință și demnitate este locul fiecăruia dintre noi. Vino diseară să urmărești o întâlnire rarrissimă cu cel mai cunoscut neurolog al nostru, profesorul Constantin Dulcan, care-ți arată relația dintre credință și știință.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Un bolnav patologic, băiat de bani gata, din micuțul stat Lichtenstein, vine în România pentru a ucide o femelă care cauza probleme, dar ajunge să-l ucidă pe Arthur – un exemplar cu totul exceptional – a cărui mărime îl făcuse de mult o țintă pentru vânătorii de trofee, de obicei, persoane foarte bogate și foarte bine conectate. Emanuel von und zu Lichtenstein a plătit 7 000 de euro pentru sălbaticul privilegiu de a-l ucide pe Arthur. Actul, de o barbarie fără precedent, scandalizează întreaga Europă. La noi, Gabriel Păun, reprezentant Agent Green, se întreabă cum se face că prințul a ajuns să-l ucidă pe Arthur, iar nu pe femelă și ridică suspiciunea de braconaj.  

De ce li se permite unor astfel de personaje să vâneze în țara noastră, în condițiile în care la noi, vânătoarea carnivorelor mari este interzisă? Cine trebuie să plătească pentru acest gest de o rară sălbăticie? Cât de coruptă e clasa politică de la noi dacă tolerează astfel de acte? Ce fac organizațiile non-guvernamentale de la noi?

Află diseară, din discuția lui Marius Tucă cu istoricul și analistul Marius Oprea și cu Gabriel Păun, Agent Green.

De la șapte, aici, la Aleph News. “Dacă Dumnezeu nu este pe primul loc în viața ta, atunci nu este pe locul care I se cuvine” (Teofil Pârâian).