• Ion Cristoiu a fost invitat, luni, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Publicistul Ion Cristoiu a vorbit despre protestele anti-restricții din țară.
  • Cristoiu: „Au ieșit tinerii și nu pentru că îi manipulează AUR, ei sunt avangardă, sfârșirii rezistenței omului la toate aceste restricții”.

Ar fi nedrept să spunem că n-au făcut nimic în viața lor. Ceva-ceva tot au făcut. Au dat din coate și s-au cocoțat în cele mai importante funcții din stat, de unde își iau lefurile alea colosale pe care le plătim noi toți. De aici, au închis business-uri, au impus restricții, au scos în stradă poliție și jandarmerie și ne-au făcut să ne simțim ca niște potențiali infractori, ne-au amanetat libertatea. Ce bine, însă că, iată, în final, aseară, imensa mămăligă a restricțiilor abuzive le-a explodat în față, cu mască cu tot.  

Ion Cristoiu a analizat în detaliu pateticul tablou al politicii românești. De unde nerușinarea cu care închid afaceri? De unde tupeul cu care restricționează accesul la cultură? De unde aroganța cu care se erijează în semizeii destinelor noastre? Care sunt implicațiile protestelor de ieri?

Restricțiile nu sunt o pagubă pentru USR. Pe de-o parte, pentru că Florin Cîțu e premier, astăzi l-au luat pe Raed Arafat, l-au dus la ședința PNL… Dacă Fauci, alții, Marinescu, Cercel sunt chiar specialiști în domeniu, mi se pare o nebunie să vină Arafat să le explice. Adrian Marinescu și Rafila au așa… dar Raed Arafat are personalitatea lui care seamnă cu polițiștii…”, a spus Ion Cristoiu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Cristoiu: „Actuala stare de spirit este contrară oricărei puteri”

Publicistul consideră că, spre deosbire de persoanele trecute de vârsta de 50 de ani, tinerii nu mai suportă statul în casă.

Ieri, Bucureștiul părea o lovitură de stat. Ies pe stradă cu mitralieră, puști… Până duminică seară, actuală putere s-a confruntat cu electoratul pesedist. Însă, de duminică seară au ieșit tinerii. Sâmbătă am ieșit să mă plimb și era plin de tineri la toate terasele. Înseamnă că tinerii, ăștia peste 50 de ani oricum stau acasă, tinerii nu mai suportă statul în casă. Au ieșit tinerii și nu pentru că îi manipulează AUR, ei sunt avangarda sfârșirii rezistenței omului la toate aceste restricții”, a adăugat Cristoiu.

„Sperie electoratul PSD, dar pe cel tânăr nu îl sperie. Ei au ieșit mânați de viață”

Actuala stare de spirit este contrară oricărei puteri. Sperie electoratul PSD, dar pe cel tânăr nu îl sperie. Ei au ieșit mânați de viață. Primăvara îi împinge pe tineri să iasă și să nu respecte. Aroganța asta care a găsit un AUR care nu mai există se confruntă cu acest electorat. Cei care au preluat sunt liberalii trompetă de război. Raed Arafat e mai puternic decât Cîțu în Guvernul României, miniștrii tremură când intervine el, dar Florin Cîțu a fost sincer prima dată, a vrut să vadă reacția. Cred că nu au fost până acum restricții. În timp ce în Europa ieșeau și spuneau că e jale și au ținut o îngrijorare, la noi, președintele a susținut că suntem o coaliție”, a mai spus Ion Cristoiu.

Cristoiu: „Când Arafat spune să stai în casă e că și cum ai arunca în aer România”

Această atmosferă de lejeritate s-a tradus și în o anumită lejeritate a forțelor de ordine. Conflictul vine din faptul că ei au decis brusc joi seară. Ne-au anunțat că e nenorocire, nu și-a asumat nimeni dintre liderii politici, că nu au acea carismă să te facă pe ține că cetățean să spui ‘da, au dreptate’. Când Arafat spune să stai în casă e că și cum ai arunca în aer România. Au făcut o mișcare de două ori bruscă, pe de-o parte ne-au anunțat că e jale și au trecut la măsuri demonstrative de forță, crezând că tinerii se vor speria de polițistul burtos. Să facem o recapitulare. A fost martie anul trecut. I s-a spus omului să stea în casă. Au stat o lună oamenii în casă, a fost momentul de relaxare , iar ne-au închis. Apoi a venit vaccinul. Nu era normal să fie restricții și apoi să ne dea drumul. Firea umană nu poate trăi fără o minimă speranță, o să-i apuce disperarea și cu riscul de a-i călca cu tancurile. Masca peste tot, ne-am conformat. Nu era normal să spună ați purtat masca , virusul a luat o la fugă?