• Mark Zuckerberg a transmis un mesaj pe Faceook în urma evenimentelor violete din SUA
  • CEO-ul Facebook crede că prezența lui Trump pe rețelele de socializare reprezintă un risc prea mare
  • Conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump au fost suspendate pe perioadă nedeterminată

Mark Zuckerberg a anunțat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că Donald Trump va avea conturile de Facebook și Instagram suspendate pe o perioadă nedeterminată, cel puțin până la finalizarea tranziției puterii în SUA.

CEO-ul Facebook condamnă ferm evenimentele violente ce au avut loc în clădirea Capitoliului la ședinta de certificare a rezultatelor alegerilor de către Congres. Acesta consideră că prezența lui Donald Trump pe rețelele de socializare reprezintă un risc prea mare.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Decizia sa de a folosi platforma pentru a susține mai degrabă decît a condamna acțiunile susținătorilor săi în clădirea Capitoliului a deranjat, pe bună dreptate, oamenii din SUA și din întreaega lume. Am înlăturat aceste declarații ieri pentru că am considerat că efectul lor – și probabil și intenția lor – ar fi provocat violențe suplimentare.

După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară este oferirea asigurării că cele 13 zile rămase și zilele după investire vor curge pașnic în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem blocarea conturilor sale de Facebook și Instagra pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”, este mesajul intregral al lui Donald Trump.