• Un incendiu puternic a izbucni sămbătă seară la secția ATI a Spitalului de Urgențe din Piatra Neamț
  • 10 persoane au decedat, iar alte șapte se află în stare gravă, printre care și un medic care a fost transferat la un spital din Belgia
  • Anchetatorii au stabilit locul din care s-a declanşat incendiul

Surse apropiate anchetei spun că incendiul ar fi pornit de la un injectomat sau de la ventilatorul mecanic. Este vorba despre acele aparate care au monitoare, lângă patul pacienților internați la ATI. De la un astfel de aparat s-ar fi produs un scurtcircuit, iar mai apoi s-ar fi declanșat incendiul.

Jurnalista Sorina Matei a reușit să vorbească în exclusivitate cu Dumitru Mardare, electrician la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Dumitru Mardare: „Minunile pe care le-au făcut ei cu transferul ATI-ul COVID din trei în doi, s-a întâmplat ieri dimineață când practic, nu aveam nicio tangență cu spitalul. Cu oamenii din spital nu se poate lucra. La ora actuală lucrează cu patru electricieni, care nu acoperă programul. Nu își pot lua libere, nu își pot lua concedii. E la limita existenței. Își pot permite să facă numai întreținere, nu și lucrări. (…) Au tras de oamenii pe care i-au avut. Iar mare parte din lucrări, fie că le fac firmele care ne dau aparatele, fie se organizează o licitație, iar cei care au fost agreați, ăia sunt puși să-și facă lucrarea.”

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII