• Plt. Adj. Florin Murărescu a fost rănit într-un atentat sinucigaș, în Afganistan.
  • În 2011, România a avut în Afganistan cel mai mare număr de militari.
  • Talibanii au deschis focul asupra afganilor care protestau împotriva lor.

Pentru Afganistan rămâne doar speranța. Speranța libertății, a dreptului la educație, la civilizație și chiar la viață. Drepturi pentru care au murit mii de oameni, în ultimii 20 de ani. Plutonierul adjutant Florin Murărescu este unul dintre militarii români care au luptat în Afganistan. Prima dată a ajuns aici în 2011. Nici acum nu poate uita imaginea oamenilor de acolo.

Plt.adj. Florin Murărescu, fost militar “Scorpionii Negri” Craiova: „Oamenii ăștia, în mediul rural, nu produc gunoi. Dacă nu produc, asta înseamnă că nici nu au ce gunoi să formeze. Aduceau niște arbuști, mai bine spus mărăcini, pentru a se încălzi. Cu picioarele goale, desculți. Sau, într-un caz fericit, cu papuci din plastic. Și…se putea. Aveau speranțe copiii. Alergau. Aveau copilăria lor”

Pentru „Scorpionii” din Craiova, 2011 a fost un an negru, în Afganistan. Mai mulți militari au murit uciși de bombele talibanilor. Și totuși, pentru localnici soarele începea să strălucească.

Norullah, un soldat afgan care își pierduse un picior într-o explozie, visa că fiul lui va ajunge un tânăr educat.
Asta, în timp ce aștepta să primească o proteză confecționată de o tânără, într-un spital renovat de americani.

Norullah, fost soldat afgan: „Viitorul copilului meu va fi la școală, educație și să devină o persoană și să devină o persoană bună, care își ajută familia. În opinia mea, o bună cunoaștere a istoriei e necesară, pe de o parte. De cealaltă, educația pentru a avea cunoștințe, este de asemenea, importantă.”

Acum, Afganistan pare că se întoarce cu 20 de ani în urmă. Spre disperarea locuitorilor și dezamăgirea lui Florin Murărescu. Și-a văzut doi camarazi morți în misiunile din 2011 și 2014, iar alții mutilați. El a fos rănit, dar a scăpat cu viață, după ce echipa sa a fost prinsă într-un atac sinucigaș. Cu toate acestea, e convins că el, colegii săi și aliații au făcut ce trebuia. Și speră că Afganistan va fi o țară liberă.

Plt.adj. Florin Murărescu, fost militar “Scorpionii Negri” Craiova: „Misiunile noastre au fost un ajutor pentru ei. Iată, în unele dintre ele le-am creat o școală. În alte acțiuni le-am fort un puț de apă. (…) La un moment dat, țara își va câștiga drepturile și cpnducătorii”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”