• Câțiva studenți români, care aveau treabă în zona atacului au intrat în panică.
  • În Franța trăiesc, oficial, 200.000 de români.
  • O studentă s-a refugiat într-un restaurant din Paris și nu mai vrea să plece.

Dintre cei două sute de mii de români care trăiesc în Franța, mulți sunt în Paris. Câteva zeci sunt studenți acolo.

Florina, o studentă din Paris, povestește despre situația de acolo. Aceasta spune că în timpul atacului era la un curs online și și-a dat seama de ce s-a întâmplat citind câteva discuții pe grupurile de WhatsApp.

Foarte mulți colegi ai Florinei s-au panicat și nu au mai ieșit din casă. Aceștia trebuiau să meargă să depună contractele pedagogice la facultate, dar au renunțat. Una dintre colege i-a spus Florinei că vrea să plece din Paris în weekend, pentru că nu vrea să stea într-o zonă periculoasă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„O colegă s-a refugiat într-un restaurant și va sta acolo până vor ajunge părinții ei”

O colegă s-a refugiat într-un restaurant și nu voia să iasă de frică. Este și acum acolo. Va aștepta ca părinții ei să iasă de la serviciu. Și să vadă dacă vor putea veni să o ia cu mașina, spune Florina.

Multe stații de metrou au fost închise, iar mesajul pe care îl primesc oamenii este să nu meargă în Arondismentul 11.

Personal, nu am fost în Arondismentul 11 după atac. În general, este circulat, ca toate celelalte, și nu știu să fie rău famat. Eu stau în Arondismentul 19. am ieșit la supermaket și m-am întâlnit cu o persoană cunoscută care mi-a zis că în Arondismentul 11 nu este nimeni pe străzi, mărturisește Florina.

Oamenii s-au panicat și s-au închis în casă. Florentina va sta în casă. Spune că nu neapărat de frică, deși este precaută, dar nu va lăsa situația actuală să o efecteze.