Mărturii șocante din spitalul groazei de la Sibiu: „Doi pacienţi au fost legaţi de mâini şi de picioare”

  • Informațiile despre pacienții bolnavi de Covid-19 ajung greu la familii
  • Cadrele medicale sunt obligate prin lege să spună care este starea celor internați
  • O fostă asistentă de la Sibiu spune că pacienții erau intenționat lăsați fără telefoane
  • Pacienții de la ATI din Sibiu erau legați atât de strâns de pat, încât își făceau răni
  • Dosar penal și control ministerial la Spitalul Județean din Sibiu

Coronavirusul e greu şi imprevizibil. Asta auzi de un an de zile. 20% dintre cei care se infectează fac forme grave, cam 5% forme foarte grave, iar unii dintre ei ajung la Terapie Intensivă.

Legea îi obligă pe medici să ofere, la fiecare 48 de ore, informaţii despre cum se simte cel drag şi ce tratamente i s-au făcut. Tot ei ar trebui să dea şi fişa medicală a pacientului.

Pacienților le era interzis să țină legătura cu familiile

O fostă asistentă de la secţia modulară de ATI Covid-19 de la Spitalul Judeţean din Sibiu spune de ce nu ajung informaţiile la oameni.

Se plasa telefonul de la unul la altul. Nu putem să vă spunem: eu sunt registratoarea, doamna doctor nu e aici, deci mereu nu era doctor în modular. Rezidenţii care s-au angajat pentru modular COVID, pe zona roşie mergeau şi pe reanimarea mare, pe secţia mamă, ca să dea anestezii în sala de operaţie.”, a mărturisit asistenta.

Tot în spital, legătura cu lumea din afară dispărea odată ce bateria telefonului era descărcată.

Am fost acolo într-o zi când se discuta de un domn de la Hunedoara. Acel domn, pacient din salonul 3, patul 1, a sunat pe fiica dânsului la ora 2 noaptea că nu a intrat nimeni la el şi nu i-a dat nimeni apă şi lui îi e sete.

Și au zis: lasă că i se descarcă telefonul şi nu o să mai poată să vorbească cu nimeni şi v-am zis. A zis cineva, şefa, să nu-i mai lăsaţi cu telefoanele în modular.”,a mai adăugat aceasta.

Ce se întâmpla în spatele ușilor la ATI

La capăt de drum, cu siguranţă nimeni nu și-ar dori să îi știe pe cei iubiţi legaţi de patul de Terapie Intensivă.

Am văzut doi pacienţi care efectiv au fost legaţi de mâini şi de picioare şi au rupt legăturile. Pentru că s-au luptat să supravieţuiască. Efectiv se asfixiau.

Primul lucru care l-am făcut a fost să dezleg bolnavii. Sau, dacă nu îi dezleg de tot, măcar să îl las lejer, încât să poată să îşi mişte mâinile şi picioarele.”, a mărturisit asistenta.

Toate aceste lucruri nu sunt știute de familiile pacienților internați la ATI. Dacă într-o secţie normală de Terapie Intensivă nu ai voie să intri, la Covid cu atât mai puţin. Așa că oamenilor nu le rămâne decât să se întrebe ce se întâmplă în spatele uşilor pe care intră bolnavii de Covid-19.