• Rămaşi fără cuvinte în faţa noilor măsuri, producătorii şi comercianţii din pieţele din Cluj au început deja să îşi strângă marfa, ca să o vândă în stradă
  • Se simt neîndreptăţiti şi nu înţeleg de ce supermarketurile pot funcţiona normal, dar pieţele nu
  • Măsura închiderii piețelor îi afectează și pe bătrâni – unii nu se pot deplasa până la supermarket, piața fiind singura aproape de casă

Lucian Dodea, comerciant: „În momentul în care clientul vine şi pune mâna pe marfă şi îţi spune că e îngheţată, automat în scurt timp te va forţa să îţi închizi afacerea. Drepturile omului sunt încălcate. Nu văd diferenţa dintre un supermarket şi o piaţă agroalimentară, adică nu mai e comunism, oameni buni”.

Ioan Rus, producător: „Supermarketurile pot să rămână deschise. Aici intră 100 de oameni într-o zi, în supermarket de la 1000 de oameni în sus. Legea nu e pentru toată lumea, e pentru câţiva”.

Măsura închiderii piețelor îi afectează și pe bătrâni. Unii nu pot merge prea departe de casă pentru a-și face cumpărăturile.

Clientă: „Nu s-au gândit la asta că noi nu putem merge mai departe de aici. Vă rugăm dacă se poate interveni, că noi nu avem nicio putere. Pot ajunge la supermarket doar cu taxi şi cu taxi e mult mai periculos. Atunci de ce mă fereşte pe mine? Ca să mor în casă de foame sau de ce? Că eu nu văd nicio pornire înspre bine. Probabil au tot ce le trebuie. Pentru ei e floare la ureche, pentru noi e aproape foamete.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT