• Românii din SUA spun că nici în presa de acolo lucrurile nu sunt clare.
  • Se așteptau ca democrația americană să fie mai puternică.
  • Erau așteptate proteste, dar nu de o astfel de intensitate.

Peste un milion de români trăiesc în Statele Unite. Edward Aninaru a plecat acum 8 ani din București în America și nu s-a mai întors.

E fotograf și a lucrat în lumea bună a showbizului american. A colaborat cu artiști precum Celine Dion, Ne-Yo și Jay Sean.

Când Capitoliul a fost luat cu asalt, spre deosebire de vecinii lui americani, n-a fost deloc surprins.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Am văzut arme scoase, geamuri sparte, săbii”

„Lumea e puțin șocată așa, noi am mai văzut asta pe la Mineriade, am mai văzut chestii de genul, dar ei nu sunt obișnuiți cu așa ceva și văd că toți sunt speriați și schimb de pe un post pe altul. Părerile sunt împărțite”, a mărturisit Edward Aninaru, fotograf.

„Am văzut oameni înarmați, am văzut arme scoase, geamuri sparte, săbii”, a adăugat Edward Aninaru.

„Am crezut că democrația americană este mai puternică”

Laurențiu este în Statele Unite de 10 ani și tot nu înțelege de ce americanii s-au mobilizat pentru ceva la limita unei încercări de lovitură de stat.

Nu pricepe de ce s-a încercat anularea unor alegeri valide. De obicei, spune el, protestatarii susțineau Constituția, dar de data asta nu a mai fost la fel.

„Am crezut că democrația americană este mai puternică. Au fost multe proteste acolo, dar acesta nu pare să fie ca celelalte. Toată lumea a fost surprinsă că președintele american să fie cel care le-a cerut protestatarilor „mergeți la Capitoliu” și mulți din presa americană au cuvinte grele la adresa lui”, a spus Laurențiu.

„Sper să accepte mai repede înfrângerea”

Gilbert Costache locuiește și el în SUA. Este model. Acolo și-a împlinit visul, așa că vrea din nou normalitatea care l-a ajutat să își clădească o carieră.

„Se vehicula de câteva săptămâni că ceva se putea întâmpla. Sper doar să accepte cât mai rapid înfrângerea”, a spus Gilbert Costache.

„Cine e prins pe stradă este arestat direct”

Alexandru Alexe locuiește în SUA din 1999. Lucrează în IT și își dorește să se poată plimba iar prin Washington fără nicio grijă.

„Da, situația e tensionată în oraș. Cine e prins pe stradă e arestat direct”, a spus Alexandru Alexe.