Mărturiile unui mercenar sirian: „Ne-au spus să omorâm tot. Primeam 100 de dolari în plus pentru fiecare armean decapitat“

mercenar-sirian

mercenar-sirian

Un mercenar sirian, care lupta pentru armata azeră în regiunea Artsakh, a povestit cum a fost recrutat, relatează Armen Press.

Yusuf Alaabet al-Hajji le-a spus anchetatorilor armeni că i-au fost promişi 2000 de dolari pe lună pentru a lupta împotriva armenilor. El a rămas în custodia autorităţilor armene, fiind acuzat, printre altele, de terorism.

Al-Hajji a povestit cum el şi alţi 500 de mercenari au fost băgaţi în 10 autocare şi transportaţi din Siria în Turcia: „Graniţa era păzită de soldaţi turci şi persoane îmbrăcate în civili. Doar au numărat, nu ne-au cerut documente, nu ne-au cerut nimic”.

Ulterior, ei au zburat cu un avion care avea însemnele Turciei. Ajunşi pe alt aeroport, au fost băgaţi de data aceasta într-un avion cu semnele Azerbaidjanului. Au ajuns în Azerbaidjan fără să le fie verificat vreun document.

Mercenarii au fost antrenaţi la o bază militară de soldaţi azeri şi turci. Au fost instruiţi să omoare „toţi armenii”: „Ne-au spus să omorâm tot. Ne-au spus că primim 100 de dolari în plus pentru fiecare armean decapitat. Ne-au înarmat cu cuţite lungi. Ne-au dat arme de asalt ruseşti, mitraliere, lansatoare de rachete. Cine simţea frică primea droguri de la armata azeră”.

El a mai povestit că prima misiune a fost un eşec, 15 dintre ei fiind omorâţi. După ce a fost rănit, mercenarul s-a îndreptat spre armeni, care i-au transmis că este în siguranţă, iar acum le mulţumeşte că i-au salvat viaţa.

Exit mobile version