• Cadavrele dezmembrate ale victimelor au fost găsite într-o pădure
  • Cel puțin 15 băieți au fost victimele unui atac, în timpul unei ceremonii de inițiere
  • Acest măcel este cel mai recent dintr-un val de violență generat de extremiștii ISIS

Militanții islamiști au decapitat pe un teren de fotbal peste 50 de persoane, au tăiat cadavrele victimelor și au răpit mai multe femei, într-un atac cumplit în Mozambic, relatează Daily Mail.

Jihadiști înarmați au scandat „Allahu Akbar” în momentul în care au atacat un sat de unde au răpit mai multe femei și au decapitat mai multe victime. Într-un alt atac, au măcelărit 50 de oameni în satul Muatide, potrivit BBC News.

„Poliția a aflat de masacru din relatările martorilor care au găsit cadavre într-o pădure”, a spus un ofițer din districtul Mueda.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Se puteau număra 20 de cadavre pe o suprafață de aproximativ 500 de metri. Aceștia erau tineri la o ceremonie de inițiere”, a adăugat acesta.

O asistentă medicală din Mueda a confirmat că masacrul a avut loc. „Funeraliile au fost ținute în mare durere”, a spus asistenta. „Corpurile se descompuneau deja și nu puteau fi arătate celor prezenți”.

Militanții au atacat mai multe sate din apropiere în weekend, jefuind și arzând case înainte de a se retrage în pădurea din jurul lor.

Jihadiștii au provocat ravagii în provincia Cabo Delgado din nord-estul Mozambicului în ultimii trei ani, devastând sate și orașe, ca parte a unei campanii pentru înființarea unui califat islamist.

Se cunosc puține lucruri despre jihadiștii din Mozambic, care se autointitulează Al-Shabab – deși nu au legături cu grupul cu același nume care operează în Somalia.

În aprilie, într-un alt atac jihadiștii au împușcat și au decapitat peste 50 de tineri pentru că ar fi refuzat să li alăture.