• Numărul de decese raportate a crescut: 110 de persoane au fost ucise, potrivit Naţiunilor Unite
  • Muncitorii au fost legaţi şi gâturile le-au fost tăiate
  • Atacul ar fi fost făcut de gruparea Boko Haram

UPDATE

„Cel puţin 110 de civili au fost ucişi cu sânge rece şi mulţi alţii au fost răniţi în acest atac”, a spus Edward Kallon, coordonatorul umanitar de la ONU în Nigeria, relatează RT.

Incidentul a fost numit „cel mai violent atac împotriva civililor” din 2021. Un grup de motociclişti înarmaţi au atacat fermierii care lucrau pe câmpurile de orez. 43 de cadavre au fost recuperate, în timp ce alte 30 de persoane au fost decapitate, iar mai multe femei au fost răpite.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Nicio grupare nu a revendicat atacul, însă modul de operare seamănă cu cel al celor de la Boko Haram, care sunt responsabili pentru o mulţime de atacuri de acest gen în ultimii ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Peste 40 de persoane care lucrau pe câmpurile de orez din regiunea Borno, nord-estul Nigeriei, au fost ucise cu bestialitate, relatează Al Jazeera.

Atacatorii i-au legat pe muncitorii câmpului şi le-au tăiat gâturile. Incidentul s-a produs în satul Koshbe, în apropiere de capitala statului Borno.

„Am recuperat 43 de cadavre, împreună cu alte şase persoane rănite”, a declarat Babakura Kolo, liderul miliţiei locale, care luptă împotriva forţelor armate din regiune.

Boko Haram este activ în această regiune din Nigeria. Zeci de mii de oameni au fost omorâţi din 2009 până în prezent.

În urmă cu o lună, gruparea Boko Haram a omorât 22 de fermieri în Maiduguri.